Създаване на ново жилищно пространство: преобразуване на покривната конструкция

Таванското помещение често води истинско сенчесто съществуване и често служи като голяма дървена стая. Преобразуваната покривна конструкция предлага пространство за жилищна площ и много специално отношение към живота. Покривът предлага много необичайни възможности за дизайн. Можете да разберете как можете да се приближите малко до небето в нашето ръководство.

Състояние и форма на покрива

Дали покривната конструкция може да бъде превърната в жилищна площ зависи преди всичко от формата и състоянието на покрива.

  • Покривите с наклон до 20 ° не са подходящи за преустройство в жилищна площ.
  • Покривите с наклон между 20 и 50 ° могат лесно да бъдат преустроени.
  • Покривите с наклон по-голям от 50 ° често дори позволяват да се поставят две жилищни нива.

За да се създаде обитаем таван, покривът трябва да е в добро състояние. Покривът трябва да е водоустойчив, всички компоненти трябва да са сухи и да не са заразени с вредители.
Друга предпоставка за превръщане на покривната конструкция в жилищна площ е професионалната топлоизолация.

Използвайте елемента за стил "Покрив " правилно

Наклонени стени, греди, ъглови ъгли - не виждат подобни предизвикателства на тавана като пречка, а като възможност! Далновидното, устойчиво планиране дава възможност да се включат такива елементи в живата концепция и по този начин осигурява много специален чар.

Да живееш в покрива - това означава да се приближиш малко до небето. Следователно изборът на правилния прозорец е особено важен.

  • Модерните капандури пропускат много светлина в стаята и създават страхотна жизнена атмосфера.
  • Панорамните прозорци на покрива осигуряват особено страхотна гледка и са идеални за всички, които искат да се любуват на звездното небе, докато спят или които искат да създадат просторна студийна атмосфера в кабинета.
  • При преобразуване на покривната конструкция могат да бъдат изпълнени и капандури с прозорци от пода до тавана. Капандурата създава пространство за главата и свобода на движение, големите прозорци заливат стаята със светлина.

Топлоизолация за приятна среда на живот

Голямото слабо място на таванските апартаменти винаги е топлоизолацията. През лятото жегата често се натрупва директно под покрива и животът се превръща в мъчение. За да не се налага да живеете постоянно на тъмно, добрата топлоизолация е задължителна.

Правилните материали не само поддържат топлината в къщата през зимата, но и поддържат нежелана топлина под покрива през лятото! Също така трябва да обърнете внимание на добрите стойности на изолацията на прозорците. Външните щори поддържат голяма част от топлината, преди да може да се натрупа под стъклото.
Специални сенници за покривни прозорци предпазват от ултравиолетовите лъчи и предпазват от топлина, но са прозрачни, така че дневната светлина може да продължи да попада в преобразуваната покривна конструкция.