Ниски цени за бетонни блокове

Бетонните блокове са сред най-евтините строителни материали. Стандартизираните камъни за стени и планове за издигане на стени на сгради се предлагат срещу няколко евро всяка. Лекият бетон и специално изолиращите бетонни блокове имат малко по-високи цени. По-големите бетонни блокове струват повече на квадратен метър повърхност на стената.

Камък за стена или камък за план

Класическият кухи блок за строителство на къщи е масов продукт. Стандартната височина е 238 милиметра, стандартната дължина 247 милиметра. Ширината варира между 300 и 500 милиметра, което оказва влияние върху цените от не повече от едно евро на брой.

  • Прочетете също - Ниски цени за бетонни палисади
  • Прочетете също - Примери за цени на бетонни тръби
  • Прочетете също - Средни цени за предварително напрегнати бетонни тавани

Най-евтиният вариант са прости тухли от бетон, които са изградени с нормален хоросан. В стандартните размери те са в ценовия диапазон между 2,50 и 3,50 за брой. Транспортните разходи се добавят на парче и зависят от транспортното разстояние. Средно те са около петдесет евроцента. В повечето случаи разтоварването на строителната площадка е включено в цената на товара.

Така наречените планови камъни се отливат по-точно и се интегрират в умножаваща система от размери. Тази система се използва и с бетонни блокове. Плоските камъни в кухия блок са предназначени за ограждане с хоросан с тънък слой. Стандартните размери са на разположение за цени между три и шест евро на брой, обикновено включващи необходимия хоросан (7,79 € на Amazon *) s. Разходите за превоз съответстват на тези на тухлите.

Големи бетонни блокове

Бетонните блокове в по-големи размери се наричат ​​блокове, които се предлагат също като стенни блокове и като план блокове. Бетонните блокове с по-големи размери обикновено имат същите пропорции. Типично измерение е бетонен блок с размерите на шейсет или осемдесет сантиметра в ширина, дължина и височина. Това позволява блоковете да се изграждат около ъглите по назъбен начин. Индивидуалните цени за бетонните блокове са между петдесет и осемдесет евро.

Някои производители предлагат бетонни блокове с ляти решетки. Копчетата на повърхността се вписват в кухините от долната страна на блоковете и създават основна стабилност. При големи стени мъртвото тегло държи стената, без да се налага да се замазва. Принципът е подобен на лего фигурите.

Съвети и трикове Ако търсите бетонни блокове, обърнете внимание на оферти за продукти, които са отнесени към други категории. Бетонните блокове често могат да бъдат намерени под наименованието отлят камък или бетонен стенен камък.