Rivets Свържете острието и дръжката по време на ножа

Обичайното приспособление за шахти на острието с дръжката се състои от нитове. Най-вече седем до десет милиметра дебел диаметри на вала на две, понякога три места, острието. Най-голямото предимство пред винтовете е плоската ниска глава. Нитове, предимно от алуминий, неръждаема стомана или месинг.

Изграждане на нитове

По принцип, една ниска е вид тръба, която се разпространява със сила в дупка или канал. Нивото се издига от двете страни на дръжката, за да бъдат свързани. Когато нитът е затворен, двата края на тръбата "избухват " се отварят в пръстен и образуват стабилен свързващ елемент.

  • Прочетете също - Заточване на нож върху камък
  • Прочетете също - направете свои собствени ножове със или без коване
  • Прочетете също - Поддържане на ножовете чрез подходяща употреба

Нитове се използват и върху джобни ножове и ножове. Тук обаче те представляват връзката между люспите на дръжката и леглото на острието. Специалните въртящи се нитове също могат да образуват подвижните съединения между острието и вала.

Кухи и щифтови нитове

Тръбите на нитовете могат да бъдат направени кухи или плътни от вътрешната страна. Кухите нитове произвеждат по-малко сила на задържане и стабилност, отколкото щифтовите нитове. С кухите нитове обаче се работи по-лесно и се подменят или поставят отново.

Ако трябва да се създадат особено трайни съединения за закриване, кухите нитове със синтетична смола са допълнително "залепени". В някои случаи тази конструкция се разпределя с компресията. В този случай нивото представлява вградена армировка.

Задвижване на нитове и място

За настройка и представяне на нит, една проста фигура за поставяне на дясно и издръжливост. Диаметърът на нивото трябва да бъде милиметър по-нисък от дупката на дръжката на острието. От двете страни нитове трябва да излизат 1,15 пъти по-голям диаметър над дръжките.

Има прости структури за ниски, които са вмъкнати само с "сурово" насилие. Дръжката на ножа с по-ниската зашеметяващ край в правилната височина трябва да бъде поставена върху устойчив на удар база като наковалня. След това нитът се чуква „плоско“ с чук. За изправяне на нитовите глави се използват т. Нар. Нитове за настройване на нитове, които също се наричат ​​наковалня.

Съвети и трикове Ако направите сами нож, можете да избирате от различни форми на главата на нита. В този случай обаче се нуждаете от подходящ инструмент за настройка на наковалня или нит, за да създадете плоска нитова глава, която не изпъква при използване на ножа.