Нивелираща шпатула: просто плоски стени и подове

Изравняващите шпатули се използват за изравняване на стена или под. За това се използват различни продукти. Можете да прочетете за това, което е на разположение и какво струва тук.

Различни продукти за стени и подове

В зависимост от това дали искате да изравните неравностите в стената или на пода, имате нужда от много различни продукти.

  • Прочетете също - Правилно смесване на пълнителя
  • Прочетете също - пълнител: много различни продукти за всяка цел
  • Прочетете също - автомобилна шпакловка: какво е подходящо?

Изравнителните смеси за стената, известни още като повърхностни пълнители, обикновено са на основата на мазилка и се изтеглят върху стената със специална шпатула, докато тя изравни. Това обаче изисква добра доза практика и стабилна ръка.

Продуктите за пода могат да бъдат различни в зависимост от вида на пода. Има и самонивелиращи се нивелиращи смеси, бързосвързващи се продукти, но също и универсални нивелиращи смеси (19,95 евро на Amazon *) n. Тук имотите са толкова различни, колкото и цените.

Различни изравняващи смеси за пода

  • Смеси за изравняване на пода (универсални)
  • Изравняваща шпатула за бетонни подове
  • Изравнителен пълнител, който е подходящ и за нагрети замазки

Цени за изравнителна шпакловка

В зависимост от това дали е стена или под, цените тук са много различни. Лесни смеси за изравняване на пода се предлагат от около 3 - 4 EUR за чувал от 25 kg, докато специалните продукти за специални цели могат лесно да струват десет пъти повече.

В областта на стената като повърхностен пълнител обикновено се използва повърхностен пълнител Rotband от Knauf или подобен продукт. Цените тук за повечето продукти са около 1,70 евро за кг, като доказаните марки понякога са значително по-скъпи.

Източници на доставка в Интернет

  • ardex.de Всички нивелиращи смеси за подовата площ могат да бъдат намерени тук от този производител.
  • knauf строителни продукти.de В областта на стените доказаният традиционен производител е една от най-известните марки.
  • строителство.de В онлайн магазина има богат асортимент от строителни материали, както и много ценна информация за продукта и инструкции за обработка.

Така можете да спестите разходи

Марковите продукти обикновено са по-скъпи от собствените марки от железарския магазин - но качеството всъщност е доказано, което не винаги трябва да се прилага за всички евтини продукти и собствени марки. Като правило обаче можете да се разбирате добре с по-евтините продукти за повечето цели.

Съвети и трикове Когато изравнявате пода, едва ли можете да сбъркате със саморазливни смеси за изравняване. Независимо от това, винаги предварително потърсете подробен съвет от професионалист.