Боядисвайте перо и жлеб върху облицовката на стени или тавани

Езикът и каналът изискват специално внимание при облицовката на стени или тавани. Когато рисувате, е много важно да не забравяте или пренебрегвате тези ъгли. Следователно трябва да работите особено внимателно в точките на свързване.

Какво трябва да имате предвид, когато боядисвате панел за стена или таван

На практика всяка бояджийска работа има своите подводни камъни, особено когато става въпрос за повърхности, които не са напълно плоски, като тези с дъски, които са свързани помежду си с език и жлеб. Най-добрият начин за боядисване на такива повърхности е първо боядисването на фугите между отделните дъски с тясна четка, преди най-накрая да боядисате по-големите площи с ролка. Колкото по-задълбочено се занимавате с това, толкова по-малък е рискът да видите пропуски в цвета в точките на свързване между отделните дъски.

  • Прочетете също - отстранете дървените панели от стената или тавана, без да оставяте остатъци
  • Прочетете също - Рисуване на мазна стена
  • Прочетете също - Боядисване на стената в златисто

Как да се занимавам с рисуване

Най-важното е винаги планиран подход към рисуването и добра подготовка:

  • Защитете мебелите и другите части на стаята с фолио преди боядисване.
  • Изберете подходящ цвят и се уверете, че грундът и боята са съвместими
  • Отстранете замърсяванията от повърхностите и, ако е необходимо, отстранете всички повреди, които все още могат да присъстват
  • Първо нанесете грунд върху повърхностите
  • Обърнете специално внимание на езика и браздата
  • нанесете боята и също така обърнете специално внимание на ставите

Всяка преработка може винаги да е необходима

Ако панелите са направени от истинско дърво, може да се окаже, че те се свиват малко, когато има температурни колебания. Сега идва оригиналният цвят или. Ако необработената повърхност се появи отново, може да се наложи да преработите малко и да нанесете малко повече цвят тук с фина четка. За съжаление не може да се избегне напълно извършването на тази преработка, особено когато има съответни температурни колебания в стаята.

Ако вече има слой боя

Ако на старите дървени плоскости с жлеб и жлеб вече е даден стар слой боя, всичко, което трябва да направите, е да шлайфате повърхността, преди да нанесете нов цвят. Но дори и с тази работа трябва да продължите внимателно и да обърнете внимание на шпунта и да боядисате добре тези зони, за да не възникнат нередности тук.