Прозорци на капандури - цени и разлики

Обикновено покривният прозорец е по-малък прозорец, който се монтира над неподвижно крило на прозореца или над врата. Този прозорец на прозореца за прозорци позволява вентилация и затруднява навлизането на нарушителите в апартамента, когато прозорецът е наклонен. Тук показваме какви цени трябва да се платят за прозорци за покривни прозорци и как прозорците се различават.

Определение на прозореца на прозореца

По дефиниция прозорецът за капандура винаги е разположен върху друг прозорец или врата. Но терминът всъщност се използва и за билни прозорци и куполи на покриви. Тъй като терминът се използва за напълно различни видове прозорци, сега трябва да изберете прозореца си. Примерните цени, показани в тази статия, са за истински прозорец.

  • Прочетете също - PVC прозорци - Цени и разлики
  • Прочетете също - Термични прозорци - Цени и разлики
  • Прочетете също - Прозорци от пода до тавана - Цени

Конструкция и комбинация

Днес прозорците за капандури обикновено са структурно неразделни от прозорците отдолу. Следователно отбелязахме пълната цена, която струва покривният прозорец като неподвижен елемент или като накланящ се прозорец с фиксиран прозорец отдолу. За сравнение показваме цената на прозорец без капандура в същия размер.

  • фиксиран прозорец без капандура - 100 х 150 см - 200 EUR
  • фиксиран прозорец с капандура фиксиран - 50 см висок - 100 х 150 см - 270 EUR
  • Фиксиран прозорец с накланящ се покривен прозорец - 50 см висок - 100 х 150 см - 390 EUR
  • фиксиран прозорец без капандур - 200 х 220 см - 470 EUR
  • фиксиран прозорец с капандура фиксиран - 70 см висок - 200 х 220 см - 430 EUR
  • Фиксиран прозорец с накланящ се покривен прозорец - 70 см висок - 200 х 220 см - 620 евро

Големи филийки

Ако се чудите защо прозорецът с размери 200 x 220 сантиметра с фиксиран прозорец е по-евтин от прозореца за сравнение, това се дължи на размера на прозореца. Благодарение на междинната мрежа за покривния прозорец могат да бъдат инсталирани две много по-малки стъкла. В резултат на това прозорецът става още по-евтин.

Съвети и трикове Фиксираните крила на прозорците с подходящ прозорец на прозореца са особено подходящи за отваряне на приземния етаж. Днес дори когато сте у дома, трудно можете да проветрявате приземния етаж дълго време, без да се страхувате от крадец. С покривния прозорец поне ще му бъде по-трудно да влезе в къщата, тъй като тя не може да се отвори напълно.

Не трябва обаче да комбинирате прозорец на прозореца, който може да се отвори, с прозорец, който също може да се отвори. Тогава дори улеснявате работата на крадеца.