Изгонвайте плодните мухи с капани и ги предпазвайте от размножаване

В почти всички случаи плодовите мухи са безвредни за здравето, но естетически отвратителни. Малките черни насекоми се появяват в безброй, рояци и облаци. Те не хапят или болят, но се размножават бързо. Почти невъзможно е да не вкарвате плодови мухи, когато купувате пресни плодове. Те лесно могат да бъдат прогонени.

Плодовите мухи се нуждаят от процеси на ферментация

Плодовите мухи снасят яйца върху пресни плодове, които се предлагат и съхраняват на всяко място за продажба. Те са особено привлечени от гнила и повредена кора и ферментираща среда. Това означава, че вредителите, известни още като плодови мухи, се чувстват добре и в контейнери за боклук, които съдържат органични отпадъци.

За разлика от обикновената муха, плодовите комари винаги остават близо до необходимата им среда, което улеснява борбата и прогонването им. Друго често срещано име за тези летящи насекоми са оцетните комари, което вече посочва идеалния начин да се отървете от тях.

Просто и ефективно - капанът с оцет

  • Стъкло / купа
  • Вода или плодов сок
  • оцет
  • Течност за почистване

Чашата или купата се пълнят с вода или плодов сок. Тире от балсамов, плодов или винен оцет ще помогне да се имитира процесът на ферментация, така обичан от плодовите мухи. Една или две капки конвенционален препарат допълват смъртоносния капан. Той разрушава повърхностното напрежение на водата. Всички плодови мухи, които искат да се освежат, се давят. Течността трябва да се обновява след всеки петдесет умрели плодови мухи, в зависимост от заразяването.

Алтернативата с висок процент помага да ги прогоните

Плодовите мухи са алкохолици и не могат да устоят на бира, алкохол, вино и уиски. Басейн с атрактанта се изсипва в чаша или купа. След това домакински филм, опънат с гумено уплътнение, затваря отвора. Три или четири малки дупки се пробиват във фолиото с вилица. Плодовите мухи влитат и не могат да намерят изхода си.

Предпазни мерки

Когато избирате и купувате плодове, трябва да се внимава кората да е непокътната. Преди плодовете да се съхраняват в отворена купа за плодове, измиването и измиването им ще помогнат за отстраняването на мухите. Като алтернатива може да се съхранява и в хладилник. Това прекъсва развитието на ларвите и спира носенето на нови яйца.

Съвети и трикове Чесънът, сушените маслинови билки или пресният лук могат да бъдат изхвърлени във вашето кошче за боклук с органичните отпадъци. Плодовите мухи мразят миризмата.