плочки за печки: комфорт и дизайн

Старата добра керемидена печка преживява неочакван ренесанс - строителите на печки имат все повече и повече работа. За удобството, което излъчва печката с плочки, изборът на подходящите плочки за печка е решаващ. В тази статия можете да разберете какво се предлага тук, къде можете да получите плочки за печки и какво може да струва.

Плочките за печки са почти най-важната част от печката с плочки

Печките с плочки стават все по-популярни. Уютната топлина, която излъчва такава печка, не на последно място се дължи на плочките на печката, които обикновено са подплатени с огнеупорни тухли.

  • Прочетете също - Преглед на цените за камъни в комина
  • Прочетете също - Съвети и цени за U-Shells
  • Прочетете също - Съвети за закупуване на камини

По отношение на структурата може да се направи разлика между (видимата) предна страна на плочките на печката и рамката, обърната към печката, която е най-вече запълнена с пълнежни камъни или, в нови печки, с шамотни тухли.

Новите дизайни също често използват така наречените пълни плочки, които осигуряват по-голяма стабилност на печката и значително улесняват работата на печката.

Най-важните видове плочки

  • Чаши, тръби и саксии
  • Плочките на купи и купи принадлежат към плочките на съдовете
  • Гъби, плочи и ниши плочки, както добре
  • Полуцилиндровите, ъгловите и корнизовите плочки и коронните плочки, от друга страна, са композитни плочки за печки

Цени на плочки за печки

В зависимост от качеството, изпълнението и дизайна има постоянно големи разлики в цените на плочките за печки. Много обикновените плочки обикновено струват около 30 евро с размери около 25 х 25 см, а плочките на праговете са около два пъти по-скъпи, дори с прости форми и дизайн.

Едва ли има горни граници; античните копия или оригиналните антични парчета са особено скъпи, за които често се искат и плащат астрономически цени.

Източници на доставка в Интернет

  • професионалисти за печки с плочки.de Магазин с обикновени и прости плочки в много различни дизайни и с много умерени цени.
  • 1а печка с плочки.de MEZ Keramik е друг производител на плочки за печки в Германия с голям избор
  • десетки.в този магазин можете да намерите плочки за печки за много различни стилове, както и редица примерни печки с плочки.

Така можете да спестите разходи

Във всеки случай се нуждаете от строител на печки, за да планирате вашата печка с плочки. Просто определете бюджет и вашият производител на печки ще намери производител, който може да постигне тази цена.

Съвети и трикове Самоизграждането на печки с плочки се опитва отново и отново, но не е напълно безпроблемно. Ако не направите всичко както трябва, много добре може да доведе до експлозия.