Дъб паркетна дъска - гъвкав и здрав

Паркетните дъски са популярен вариант за подове в затворени сгради. Здравата дъбова дървесина е особено популярен материал за паркет, защото предлага широка гама от възможности за полагане по отношение на цвят, твърдост и зърно.

Полагане на подовите дъски

Дървените подове с голям формат се състоят от дълги дъски, така наречените дъски .Обикновено паркетните дъски се монтират по такъв начин, че зърното на дървото да е хоризонтално. Паркетните дъски от дъб имат регулиращ климата ефект и създават домашна атмосфера.

  • Прочетете също - паркет и битова среда
  • Прочетете също - Ръководство за евтино закупуване на паркет
  • Прочетете също - паркетни цветове

Дъб - популярен материал

Дъбовото дърво е популярен материал поради своята твърдост, зърно и цвят. Дървен под, изработен от дъски от дъска от паркет в дъб, може да се комбинира с всеки стил на обзавеждане. Многобройните цветови нюанси, дебелини, ширини и класификации предлагат широка гама от възможности за полагане.

Дъбът е вид дърво, което се отглежда предимно на местно ниво. Можете да избирате между шлайфани и необработени дъски, омазан или опушен дъб, бял омазан, варен, естествен дъб, антикварно излужено, оцветено омаслено, смесени сортове и селски дъб, особено популярен вариант.

Разнообразна оптика

Ако търсите подходяща дъска за паркет от дъб, можете да избирате от голямо разнообразие от конструкции и повърхности, от дъски с малки цветови разлики и възли до тъмна, изразителна сърцевина, търговията предлага множество варианти.

Ако ви харесва селски, изберете дърво с живи цветови и структурни разлики, ако предпочитате нетрадиционен външен вид, можете да изберете дъбови дъски с белина, сърцевина, възли, пукнатини и частично запълнени червячни дупки или други ремонтирани зони.

Дърво и масло в симбиоза

В миналото за запечатване на паркета се е използвал главно лак, но в наши дни повърхността на паркета вече не се прави със силно миришещи агенти. И тук тенденцията е към естественост и запазване на автентичната дървена повърхност. Използват се екологични бои, восъци и масла.

Маслото прониква в порите на дървото, бавно изсъхва във въздуха, втвърдява вътрешността на дървото и създава постоянна връзка между двата компонента, предпазвайки от изсушаване и замърсяване. Благодарение на тази специална обработка дървото блести, чувства се топло и остава дишащо.

Съвети и трикове Ако цените естествен под, който диша и запазва естественото си усещане, трябва да изберете специални масла за повърхностна обработка; лененото масло е идеално.