Шлайфане и запечатване на паркет и свързаните с него разходи

Паркетът е много популярно подово покритие, което може да се използва в различни области. За да можете да го използвате правилно обаче, трябва да го шлайфате съответно и да го запечатате, което води до разходи.

Почистете паркета и го запечатайте

Ако паркетът показва възрастта си, той трябва да бъде ремонтиран. Първата стъпка е да шлайфате пода, за да изглежда подът отново добре, като премахнете износения и износен слой. Същото се прави, ако подът е повреден или показва силни признаци на износване. Работата обикновено се извършва в няколко стъпки, както следва:

  • Прочетете също - Запечатайте паркета и спазвайте необходимото време за сушене
  • Прочетете още - Шлайфане и запечатване на паркет
  • Прочетете още - Маслен или тюленен паркет и разликите
  • Подготовка на подовото покритие и демонтаж на первазите
  • Шлайфайте пода добре
  • запечатването на паркетния под с подходящ агент

Какви разходи могат да бъдат направени за тази работа

Има различни цени, тъй като средствата за запечатване на паркетния под могат да бъдат от различни видове. Също така зависи от размера на площта колко високи са разходите за опесъчаване и след това запечатване на подовото покритие. Освен това имайте предвид, че ремонтите могат да увеличат разходите, ако например са настъпили сериозни повреди. Ако наемете фирма, която да свърши работата, можете да очаквате разходи от около 20 до 35 евро на квадратен метър, включително запечатването на паркетния под. Можете също така да очаквате допълнителни разходи за почистване и пътни разходи.

Извършете работата сами

Можете да спестите много пари. Нуждаете се от шлифовъчна машина и уплътнителя, които можете да нанесете сами след шлайфане на повърхността. Често можете да заемете подходяща шлифовъчна машина от магазините за железария. С такава машина работата се извършва сравнително лесно и бързо и преди всичко получавате перфектен резултат и най-добрите условия за последващо запечатване на подовата настилка.

Нанесете уплътнителя

Имате избор между масло, восък или лак. Маслото или восъкът трябва да се нанасят на няколко стъпки, за да се осигури достатъчно уплътнение. Възможно е и запечатване с помощта на слой лак. И тук уплътнителят може да се наложи да се нанася няколко пъти. Във всеки случай следвайте инструкциите на производителя, за да получите перфектен резултат.