Ето как стои по-добре: просто оставете полиестера да влезе

Понякога парче дреха се оказва малко голямо, но все пак изглежда наистина хубаво. Ако размяната не е осъществима, единственото, което помага, е да оставите тъканта да се свие нарочно. С полиестера късметът е на наша страна в този смисъл: тези влакна не понасят прекомерна топлина, поради което със сигурност могат да се свият. Недостатъкът: приемът не може да се контролира много конкретно - и също могат да доведат до неочаквани щети. Ако искате да поемете риска, ще намерите инструкции тук.

Най-добре е да използвате пералнята и сушилнята

Полиестерът не трябва да се пере при температури над 40 градуса по основателна причина и обикновено не е подходящ за сушене в сушилня. Влакната могат да се свият или да се слеят при високи температури, понякога и двете.

  • Прочетете още - Как най-добре полиестерните завеси могат да бъдат изгладени?
  • Прочетете също - Ефективно премахване на бръчки от полиестер
  • Прочетете също - Обезцветен полиестер обезцветен отново: Как действа?

Всеки, който използва както своята пералня, така и сушилня за свиване на полиестер, е добре обслужен. Направете следното:

Инструкции: оставете полиестера да се свие

  • Вероятно. прах за пране
  • Раздел против варовик
  • Пералня
  • Сушилня за дрехи
  • твърде голямо полиестерно облекло

1. Издърпайте дрехата навън

Първо издърпайте дрехата навън. Следващата топлина може да повреди цветовете, вляво този риск е поне намален. Възможно е обаче избледняване.

2. Измийте полиестер индивидуално за свиване

Освен това поставяйте плата в машината един по един. Боята може да изтече и да проникне в друго облекло, причинявайки досадно обезцветяване.

3. Настройте пералнята на 60 или 90 градуса

В зависимост от това колко далеч искате да преминете напред, настройте машината на 60 или 90 градуса. Колкото по-горещо, толкова по-ефективно - но и по-опасно.

4-ти. Добавете препарат, ако е необходимо

Поставете препарат в отделението за перилен препарат, ако искате да почиствате дрехите си едновременно. Разделът против образуване на котлен камък определено никога не е грешен, определено трябва да го добавите.

5. След измиване в сушилнята

Ако тъканта не се е свила достатъчно, поставете я в сушилнята на най-високата настройка. Това му дава шанс да се свие още малко.

6-то. Оставете да се охлади и проверете

След охлаждане е важно внимателно да проверите размера. Нека дрехите от полиестер се свият достатъчно? Ако не, можете да повторите целия процес отначало.

Съвети и трикове Не се опитвайте да свиете полиестера си с горещото желязо. Вероятно ще гладите само в лъскави петна, признак на разтопени влакна.