Паста като професионалист: можете да направите юфка толкова лесно

Пастата просто винаги работи - и дори вкус още по-добре, ако направите сами макароните. Как работи това, ви казва нашите инструкции стъпка по стъпка.

Опаковайте, макаронени изделия в приготвянето на вода, изчакайте - Готово. Призна, че отнема малко по-дълго, ако искате да направите себе си. Но резултатът струва и е наистина трудно, че не е синоним. Ние ви показваме как се разбират юфка и без макаронени машини и как можете да оцветите макароните като подарък.
Всички идеи за рецепта идват от голямата книга за готвене "Паста: рафинирана и проста домашно" от teubner. В него ще намерите много повече юфка и паста за паста - от светлината салата за паста до сърдечни.
> Готвената книга, която можете да пазарувате директно в Amazon.

Направете юфка тестото: основната рецепта

Всичко, от което се нуждаете за домашна макаронени изделия, вероятно вече сте у дома: брашно, вода, сол и яйца. Яйцата са добър вкус и правят тестото лесно формоване, но има и много рецепти за юфка без яйце. Някои варианти също поставят жилище, устойчиво на ухапване. Ето основната рецепта за тесто за юфка - веднъж без и веднъж с грис:
Основна рецепта за тесто за юфка
Тези съставки ви трябват за 4 порции

 • 300 g пшенично брашно (тип 405 или 550)
 • 3 яйца
 • ½ TL сол

Бакшиш: С 1 супена лъжица зехтин, тестото става малко по-еластично и може да бъде по-добре (на ръка) форми.
Тесто за юфка с твърда пшеница

 • 125 г фина твърда пшеница (най-добър италиански)
 • ½ TL сол
 • 125 g пшенично брашно (тип 405)
 • 2 яйца
 • 1 яйчен жълтък

Бакшиш: Като вегетарианска алтернатива, можете също да пропуснете яйцата в уредбата на пшеницата на твърдата пшеница. Но след това добавете 125 ml студена вода.

Опитайте други брашна за повече разнообразие. Какво ще кажете за сладкото кестеново брашно или силното пълноцветно брашно? Ето рецептата за жълти царевични юфка, които се вписват добре със зеленчукови сосове.
Тесто за царевица юфка

 • 150 г царевица
 • 150 g пшенично брашно (тип 405)
 • 3 яйца
 • 3 яйчни жълтъка
 • 1 супена лъжица зехтин
 • ½ TL сол
 • Прясно настърган орехмет

Направете юфка: стъпка по стъпка

1. Брашно (или твърдение за твърда пшеница) на работния плот на кулите, оформят корито и размахване на яйца и сол.
2. Включете брашното от ръба, до около 10 минути гладка, дебела тесто.
3. Ако е необходимо, 1-2 чаена лъжичка вода.
4. Навийте тестото на юфка на топката, вмъкнете в прилепващ филм и го оставете да почива в продължение на 1 час, докато се обработва допълнителна обработка при стайна температура. Ако не искате да го обработвате директно, опаковате тестото, докато не е досега в хладилника.
Бакшиш: Месингът на твърдата тесто за пшенична юфка трае два пъти по-дълъг. В резултат на това може да се радвате за особено сериозни юфка.

Естествено оцветяване: направете цветна паста

Жълтите юфка са твърде скучни? Тогава тя просто бои с естествени съставки! Голямото: чрез сок от храна като спанак (150 g), червено плячка (150 г), шафран (0,1 g), доматено пюша (2 супена лъжица) или шепьон мастило (8 г) получава мастата ви не само повече Цвят, но и вкусен аромат. Ето рецептата за зелени билкови юфка:
Билкови юфка тесто

 • 250 g пшенично брашно (тип 405)
 • 2 яйца
 • 1 яйчен жълтък
 • 2 супени лъжици зехтин
 • ½ TL сол
 • 120 г ситно нарязани билки (мъдрец, мащерка, магданоз)

Пастата си правят с машина

Когато става въпрос за рязане на юфка, е платена машина за паста (тук в Amazon). Това ви позволява да разтоварвате тестото равномерно тънък и нарязан на ивици с желаната ширина - толкова чудесно за домашно приготвени флукцини, талиатели, папардел и тънки спагети. Същият пишка нарязан паста не само изглежда по-красива, тя също е униформа.

Нарежете макароните: това е начинът, по който работи с машината за юфка
1. Споделете тестото Noodle в 3 или 4 порции. Опаковане в момента не се използва тезации в прилепващ филм, така че да не изсъхне. Натиснете порция за тесто върху повърхността на набраната работа с палма или подвижен щифт.
2. В пастата машина задайте най-голямото възможен разстояние и завъртете плоската тесто. The Train Track EVTL. Създайте от двете страни и го завъртете отново, докато лентата за тестото е хубава и гладка и фирма.
3. След това го завъртете няколко пъти, като същевременно намалявате разстоянието на ролката до стъпка. Е достатъчно тънка тестото (ca. 3 mm), поставете ги върху рационалната работна повърхност и разточете останалите части за тесто. Съвет: Поръсете ролки и тесто с брашно, когато започне да залепва.
4. Нарежете песните за тестото до желаната дължина и изрежете с подходящото намерение на тесен Tagini или по-широк талиател.
5. Поръсете юфка с брашно, навийте се с гнезди или затворете за сушене. По-долу.

Пастата си без машина

Дори и без макаронени изделия можете да направите сами макароните си. За това се нуждаете от голяма работна повърхност, подвижен щифт и малко издръжливост:
1. Точно като производството на юфка с машина, обработвате 3-4 тестоната част след другата. Свързващите топки бутат плоски и след това го разгръщат по повърхността на набраната до дебела ролка. Винаги се отдалечавайте от тялото и леко завъртете тестото, така че да се създаде кръг.
2. Сгънете кръга на половината, повторно плувайте отново. Разточете тестото тънко. Повторете толкова често, докато тестото е добре гладко и еластично.
3. Веднага след като плочата на тестото е с дебелина 3 mm, се търкаля последователно след всички страни от 1 до 2 mm дебелина. Накратко висяйте тавата за тесто за сушене преди рязане.
4. Поръсете леко изсушената тестона песен с брашно или фина грис. Сгънете в многослойна широка лента; Поръсете отново с брашно или грис.
5. Нарежете тестото с нож (не прекалено дебел острие) в 1,5 до 2 см широки ленти. Разберете това; Оставете юфка (папардел) да се движат на брашно.

Трик: Трозапрети и Фарфале правят себе си

Също така късите юфка като завъртането на Strazzapreti и Farfalle в пеперуда могат лесно да бъдат формовани на ръка. За farfalle сте нарязали плоското блатно тесто с назъбена лопатка в малки правоъгълници. Просто стиснете в средата, нека починете за 30 минути за сушене и вече имате малки юфка!
За Strozzapreeti можете да изрежете тестото на 5 см къси и пръстови пръчки, в средата на които натискате метална пръчка като гараж на тортата. "Винтове" на юфка отново - Готово!

Домашно изсушаване на паста: Дори без паста

Дали ръчно изработени или с машината - преди да приготвите домашно приготвената паста, трябва да ви позволи да изсъхне за 15 минути. За това зависи от професионална юфка (тук в Amazon) или над висок пот. Но можете да оформите дълги етикети юфка и да изсъхнете като къса паста на тава за печене или решетка за торта.
Бакшиш: Обърнете гнездата назад и напред и разгадайте, така че да изсъхнат равномерно. Това е особено важно, когато искате да направите домашно приготвени юфка.

Да се ​​съхранява макаронени изделия: така че правиш юфка траен

В хладилника, свежи паста спира 2-3 дни. Ако искате да приготвите юфка си в резерв, трябва да сте напълно изсъхнали, така че не сте блестящи. За това ви позволява да изсушите поне 48 часа. За безопасност седмично, когато тестото на юфка е солено. Са изсушени паста (предпазливи, те се разбиват лесно!), Опаковайте ги в херметически винт очила. Хладно и сухо запазено запазете домашно пристанището около 3 месеца.

Кук домашно приготвени паста

Сухите юфка се нуждаят от по-дълго, за да готвят като свежи тестени изделия. Дългите и плоските юфка вече са в 1,5 минути в кипящата солена вода. Пълнени макаронени изделия като домашно равиоли. Между другото, трябва да съхранявате 10 минути - юфка с пълнежи директно в хладилника и не може да изсъхне.
Какво ще кажете за домашно приготвена паста с сочен болонен сос? Рецепта във видеоклипа:

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Diane Buckstegge