Оживени идеи за рисуване на шарки на стената

С няколко идеи за индивидуални шарки на стената, характерът на помещението може да бъде напълно променен. Докато някои идеи имат целенасочено визуално влияние, някои модели просто трябва да угодят. И двете могат да се комбинират.

Насочено визуално въздействие

Визуалният ефект на геометричните шарки и аранжименти може да направи една малка стая да изглежда по-голяма. Високата стая става по-уютна и някои модели създават триизмерен ефект на дълбочина. Отделните идеи за модели могат да бъдат много различни, дори ако имат една и съща цел.

  • Прочетете също - боядисайте стената и маскирайте пробата
  • Прочетете също - Частично боядисване на стена
  • Прочетете също - Съвети за боядисване на стая

Моделите, движещи се по дължина, имат ефект на разтягане - подобно на облеклото - и по този начин визуално подобряват. Без значение е дали са избрани цветни или двуцветни шарки или са боядисани цветни зони с различна ширина. Докато цялостният модел следва вертикален курс, една стая изглежда по-висока.

Колкото по-изразен е моделът, избран при боядисване на стената, толкова по-вероятно е той да "намали" стаята. За сложни модели като орнаменти или многоцветни пейзажни линии стаята трябва да има минимален размер, за да не изглежда поразителна. Колкото по-малка е стаята, толкова по-леки са идеите за модели.

Оптично взаимодействие

Някои идеи включват взаимодействието между шарки на стената и аксесоари за дома, като картини, огледала или други декоративни елементи. Правоъгълни или кръгли цветни проби могат да бъдат подравнени към предмети или мебели, които са прикрепени по-късно. Моделът след боядисване на стената образува боядисани "рамки " за рафтове или друго обзавеждане.

Моделите могат да се състоят от геометрични фигури или да имат абстрактна и неправилна оптика. Популярна абстрактна живопис на стената е техниката на избърсване, която създава неправилен модел на петна по стената.

  • Хоризонталните ивици в различни цветове и ширини изглеждат модерни и оживени.
  • Високоцветните токчета за превключване на светлините могат да бъдат снабдени с множество прекъснати гранични преходи.
  • Кавгането и кръговете изглеждат закачливо и се вписват в детските стаи.
  • Изключително изразителните шарки трябва да бъдат рисувани само на една стена.
  • Цветовите комбинации трябва да са последователни.
  • Представителни модели като пиктограми могат да бъдат вмъкнати в среди, формиращи рамки.
  • Татуировките на стената допълват самостоятелно проектирани модели.
Съвети и трикове За да събирате идеи, трябва да отидете на страниците с изображения на търсачките в Интернет. Ключовите думи тапет, модели на стени и декорация на стени гъмжат от необичайни идеи.