Перфектен вътрешен климат през зимата: това наистина прави овлажнителят

Всички знаем това твърде добре: През студените зимни месеци вътре е комфортно топло, но за съжаление и много сухо. Постоянното изчистване на гърлото, неудобното надраскване в гърлото и раздразнените очи са ясни признаци на прекалено сух въздух.

Тъй като прекарваме средно до 90 процента от времето на закрито, се запитахме какво прави перфектния климат на закрито през зимата. Д-р. Томас Роте, старши лекар по пневмология, болница Давос знае какво е важно: "Мощен овлажнител и по-голямо количество вода помагат срещу сухота в гърлото и сърбеж по кожата. По-специално през зимата чувството за жажда често е твърде лошо поради по-ниските температури."

Когато навън е наистина студено, искаме поне да е приятно и топло. Температурата се увеличава с отоплението, но в същото време влажността в помещенията намалява. Но кога е вътрешният климат всъщност прекалено сухо?
"Идеално е за нашето тяло, ако влажността на закрито е от 40 до 60 процента. Овлажнител може да осигури перфектния климат в стаята ", обяснява д-р. Роте по-навън. Събрахме 3-те най-важни факти за вас, какво наистина носи овлажнителят:

1 предотвратяване на настинка и грип:

Вирусът на настинка и грип оцелява много по-дълго на сух въздух, отколкото в помещения с добра влажност. Ниската влажност изсушава лигавиците, което ни прави податливи на вируси. Добрият вътрешен климат помага за предотвратяване на респираторни заболявания и ви поддържа здрави през зимните месеци.

2 Спете по-спокойно благодарение на хигиеничния въздух в помещенията:

Знаете ли, че въздухът в помещенията е 2 до 5 пъти по-замърсен от външния?? Особено в студените зимни месеци прахът се събира все повече в спалнята ни и дразни дихателната система. С овлажнител праховите частици са заобиколени от водни капчици и така потъват по-бързо на земята. Това означава, че по-малко прах попада в дихателните пътища и можете да дишате свободно през цялата нощ.

3 По-добро благосъстояние и производителност:

Ако въздухът в стаята е прекалено сух, много хора се чувстват неудобно и се оплакват от главоболие и затруднена концентрация. Овлажнителят осигурява перфектния климат в стаята и по този начин естествено насърчава благосъстоянието и производителността.
"Редовната вентилация е особено важна в офисите през зимата, тъй като в противен случай може да има увеличение на CO2. Това бързо води до умора, главоболие и загуба на концентрация. Честата вентилация без овлажнител намалява влажността още повече. Поради това е препоръчително използването на овлажнител, "заключава д-р. Роте от препоръката му.