павета в кръг

Кръговете в мазилката разхлабват прави гипсови превръзки и, в зависимост от личния вкус, могат да бъдат особено подчертани чрез цвят и шарка. Напълно кръгли павирани повърхности също могат да бъдат привлекателни, например като настилка на открито в градината.

Завършена бетонна кръгла настилка

Повечето производители на бетонни павета предлагат пълни комплекти кръгове. Спектърът варира от монохромни и геометрично равномерно подредени шарки до изобразителни изображения като компас рози или спирали. Диаметърът на сглобяемите комплекти започва от тридесет сантиметра и на стъпки от следващ ред павета достига до повече от четири метра. Като ориентировъчна цена можете да разчитате на около двеста евро за конкретен кръг с диаметър между три и 3,50 метра. Ако кръг от павета се сложи свободно, цената на материала се различава според същите критерии, както при другите павета. Обикновените сиви клиновидни павета за тротоарни кръгове струват от 15 евро на квадратен метър. В случай на различни цветове и използването на измачкани, валцувани или предварително обработени павета, цените на квадратен метър за материали от 25 евро са обичайни.

  • Прочетете също - Как се полагат павета?
  • Прочетете също - модели за полагане на павета
  • Прочетете също - павета за терасата

Изкуство на павета от естествен камък

Арочна настилка

Ако искате да създадете кръгла настилка от естествен камък, е включен артистичен аспект. За кръговата подредба естествените павета трябва да бъдат подбрани индивидуално и да бъдат подредени една спрямо друга. Някои доставчици предлагат предварително сортирани каменни смеси, при които повечето павета имат трапецовидна и ромбична форма и в идеалния случай заоблени повърхности за закрепване от по-широката страна. Ако използвате несортирани естествени павета, трябва да очаквате излишни павета, които не са подходящи за кръглата форма. Експертите изчисляват около една трета от отхвърлянията, което разбира се може да се използва за други гипсови превръзки с хоризонтални и вертикални фуги. Когато планирате вашата настилка, трябва да вземете предвид процента на кръговата настилка в общата площ на настилката. Ако кръговата площ остава под половината от общата площ, обикновено е достатъчна сортирана смес от естествен камък, изчислена на квадратни метри.