pilating: най-добрите трикове за премахване на мъх от дрехите!

Зимното време е времето за мъх! Малкият Knubbel и възел на дрехите са повече от досадното, защото през обхождащите дрехи изглеждат така, сякаш ги носел от години. Казваме ви гениални съвети за това как вашето пилинг може да избегне и елиминира.

Особено през зимата, когато се прегръщаме в пухкави вълни, плетени пуловер и дебели зимни палта, те са внезапно навсякъде:! Досадните, пухкави малки нодули и влакна са широки на дрехите ни и виждат нещо, но красиво.
Но безгриженост. Срещу неприятния феномен на мъх, който също се нарича piling, можем да направим нещо. Преди да прогониш засегнатите облекла, така че в най-задния ъгъл на гардероба, трябва да предпочиташ тъканта нодела. Ето най-добрите съвети и трикове за премахване на мъката от дрехите.

Във видеото: чисти ботуши: гениални съвети за чисти обувки

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Сара Глаубах

Как са мъц и възли?

Супер върху дрехите обикновено се образуват от триене. Например, ако втулката на вълната пуловер е прескачаща над ръба на масата. След това тъканните влакна се освобождават от тъканта, която се образува в малки топки. А също и пералната машина и сушилнята са виновни, че досадната мъжка и възли са на нашите дрехи.

Противно на много мнения фукс, но нищо за качеството на дрехите. Казва: дори толкова скъп шал за кашмир има склонност към мъх. Особено склонни към пилинг са също вълни, памучни и синтетични влакна. Правите синтетични влакна са толкова тясно свързани, тези възли са особено трудни за отстраняване.

Четене Съвет: Професионални трикове: така че отново се надраскате вълнени пуловери!

Бързо извадете мъката бързо и лесно

Толкова досадно са също - малките тъкани мъниста не трябва да се размазват с пръстите. Разпръскващите се разхлабва именно повече влакна, създавайки нова мънта. Дяволски кръг, здравей!

Бързо и лесно за премахване на мъх от дрехи с ролка за мъгла (тук в Amazon *), защото лепкавата повърхност гарантира, че възлите се придържат към техните. Дори и с четка за мъх, мъжете могат лесно да бъдат отвлечени. Особено практични: бутоните са достъпни и в миниатюрен размер, който се вписва във всякакъв кесия. Така че вие ​​също се подготвяте по пътя срещу гадна мъх.

Между другото, винаги трябва да редактирате дрехите си преди първото износване с ролка за мъгла, защото по този начин вече губят влакна са отстранени.

Да не би и: Kashmir измиване: така че се грижите за вашите кашмирни дрехи!

Пет гениални и прости съвета срещу мъх

1. Мия

Тъй като облеклата са изложени на голямо триене в пералната машина, трябва да измиете особено чувствителни текстилни изделия в отделен пералня или да измиете наляво. Също така гарантира, че всички ципове са затворени.

2. Електрически влакна

Ако мъхът вече е бил широк на дрехите ви, можете да получите вашите възли с електрически влакна на тялото. Фин, въртящи се ножове, отрязани от изпъкналия knubbel. Но предпазливост: не натискайте устройството твърде силно върху тъканта, в противен случай могат да се появят дупки или други щети.
>> Можете да намерите богато бръснач тук директно в Amazon.*

Четене Съвет: Ние правим тези стайни грешки всеки ден през зимата (и затова ги избягвате!Да се)

Бакшиш: Поставя дрехата си на твърд, солиден подземен. В допълнение, разстоянието между ножа и текстила трябва да се регулира. Така че избягвате само с дупки на чувствителни части в тъканта.

3. Еднократна бръснач

Досадната мъжка може лесно да бъде отстранена с обикновен бръснач. С бръснач?! Да, първоначално бяхме малко скептични, но трикът наистина работи.
Така е направено: Задава засегнатата дреха към гладка, плоска повърхност и издърпва тъканта. Сега шофирате (предпазливо, моля!) С еднократна бръснач над повърхността, подобна на мъх - по същия начин, сякаш ще бръснете краката си. Възли са толкова лесно надраскани.

4. Найлонов плик

За следващия фукс-хакер имате нужда само от пластмасова торба, докато влезете в супермаркета. Поставете дрехата в чантата и осигурявайте силно триене с ръцете ви. Тъканта е електрически заредена от торбата, богата част от дрехите и остават отговорни в чантата.

5. Дами

И ето един трик, с който малката мънта премахна: просто чорапогащник (без чорапогащи вълни! Трябва да бъде найлон!) Над ръбовете и леко разтривайте дрехите с възли и мъх.