Поддържайте четките и ги запазвайте за многократна употреба

Четките с добро качество почти не губят четина, осигуряват изчистен модел на четки и могат да се използват многократно. Подходящата поддръжка е предпоставка за дълъг експлоатационен живот с постоянна функционалност. Трябва да се вземат предвид видът на покриващия материал и материалът на четините. Сушенето и съхранението също са част от поддръжката.

Помислете за грижа, преди да започнете да рисувате

Когато почиствате и се грижите за четките, два основни фактора определят как се обработват и поддържат четините. Естествените четина, направени от животински косми, изискват различни грижи, отколкото синтетичните модели. Видовете използвани бои или лакове също играят роля в процеса на почистване. В допълнение, всички типове четки приемат някои мерки за равнопоставени грижи.

  • Също така четете - Направете четка за творчески снимки на рязане сами
  • Също така четете - вмъкнете четките, когато се люлеете правилно
  • Също така четете - дръжте четката за боя сухо и без печат

Първо от всички случаи за четка е скоростта на почистване след употреба. Въпреки че изсушените и инкрустираните цветове и остатъци от боя могат да бъдат отстранени, както и обикновено наполовина. Губете след дълго време, но винаги струва на четина и косата, която засяга неблагоприятните ефекти върху качеството на покритието. Първата стъпка е вече преди началото на произведенията на покритието.

Подгответе място за съхранение

Дозирането на четката по време на инсулт трябва да се направи възможно без идване на четините. Идеалните са, например, хоризонтална решетка за отстраняване. Трябва да се осигури разреден почистващ разтвор за почивки за повече от пет минути. Чаша за хоросан (7,79 € в Amazon *) е подходяща за случайни настройки на четката.

Разредителят за почистване трябва да се смесва според вида на използваната боя или лак. За "междинно съхранение" на почистващи разтвори за акрил, лак, глазура и маслена боя, дозировката от четвърт или половина е достатъчна в сравнение с последващото окончателно почистване. Това недозиране допринася за поведението на разпространение, което не се прилага „като ново“ всеки път и може да доведе до разлики в реда.

Изсушете и съхранявайте

След почистване е необходимо четката да се изсуши напълно. Препоръчително е да "разхождате" четините с хартиена кухненска кърпа. По време на процеса на сушене четката трябва да се съхранява по такъв начин, че четините да са без натиск.

Съвети и трикове След изплакване, погладете все още влажните влажни четина във формата, която четката трябва да има преди следващата употреба. Плоската повърхност мирише добре, но можете да използвате и вид разресващо движение, за да оформите четините.