Премахване на акрилни или латексни бои от четките

Акрилът е не само много устойчив на повърхности. За почистване на четка обикновено се внасят тежки оръжия. Колкото по-бързо се извършва почистването след употреба, толкова по-голям успех може да бъде без токсични помощни средства. Предлагат се специални сапуни с четки от артикули, които може да са достатъчни.

Вода и специален сапун

Изсушеният акрил е популярен покривен материал за силно използвани повърхности, именно поради огромната си твърдост след изсъхване. Свежата и влажна акрилна боя все още е водоразтворима. При почистването най-важното е внимателността, за да може четките да се почистват отново само с вода.

  • Прочетете също - почистване на акрилна боя и четки
  • Прочетете също - Нежно почиствайте четките за глазура
  • Прочетете също - Почистване на четката след глазура

Почистващите препарати на основата на разтворители като терпентин, бял спирт, спиртни напитки и минерални спиртни напитки са не само отровни, но и имат вредно въздействие върху косата на четката. Този ефект е известен в художествената живопис и поради това се избягва или компенсира чрез последваща обработка. Специални сапуни за художници и четки помагат при почистване и поддръжка.

Много изплаквания от няколко страни

Скоростта е най-важният фактор при измиване на бои и лакове с акрилни или латексови компоненти от четки. Тук трябва последователно да се прилага принципът „много помага много“. Веднага след края на употребата, четката трябва да се изплакне обилно с хладка вода. Дори да няма повече незабавни остатъци от боя, трябва да се извършат още три до пет изплаквания.

За да може водата да „хване“ всички власинки от всички страни, посоката на въздействие на водата трябва да се промени. Цикълът на изплакване от четири страни осигурява добро разпределение на водата. Десет до 15 изплаквания обещават успешно, пълно отстраняване на акрилните частици.

Окончателни изплаквания и повторно напояване

След първите осем до дванадесет изплаквания, разтвор за изплакване може да се смеси с художник или сапун за четка. Използва се в съответствие с инструкциите на производителя за последната трета от изплакванията. В допълнение към допълнителен почистващ ефект, той осигурява естествени коси за четина.

Детергентите, съдържащи разтворители, екстрахират естествени косъм за четина, винаги мазнини. Следователно, дори когато се използват инструменти, присъстващите за връщане трябва да се извършват като мярка за грижа посредством сапуна. За пластмасови косми трябва да се плащат на съвместимостта на агента. Много разтворители решават пластмаси.

Съвети и трикове Когато си купите четка за почистване, уверете се, че не използвате акрилни цветове или бои. Повечето продукти са настроени на други бои и маслени бои.