Практично и красиво - обзаведете стълбището стилно

Преди всичко стълбището има важна функционална функция, но също така трябва да изглежда добре. Обзавеждането на стаята по такъв начин, че да изглежда красиво и в същото време е лесно за използване, може да бъде истинско предизвикателство. Има ли стълбището ви площадка - или няколко от тях?? Как изглеждат стените? Ние ще ви помогнем с нашите идеи при обзавеждането на вашето стълбище.

Подреждане на стълбището: по този начин използвате подиума си

По-голяма платформа може да се използва, за да се оборудва с мебели и по този начин да действа като вид удължаване на жилищното пространство. Но бъдете внимателни: помислете добре как сте настроили стълбищната площадка, не бива да я претоварвате при никакви обстоятелства! Нашите предложения:

  • Прочетете също - Стилно проектирайте стената в стълбището
  • Прочетете също - Правилната подова настилка за стълбището
  • Прочетете също - 9 творчески идеи за стълбище
  • пейка с удобни възглавници
  • висящ или люлеещ се стол
  • шкаф за малко използван гардероб
  • подова лампа за красива светлина
  • два фотьойла и малка масичка като малък салон
  • скрин за кърпи и ко.
  • тесен шкаф за обувки за малко използвани обувки

Можете да оборудвате пиедестала си с шикозна декорация, която да съответства на мебелите, например с пъстър килим, стенопис, високо огледало или стилни подови вази.

Поставете стълбите в правилната светлина

Необходима е известна креативност и при обзавеждането на останалата част от стълбището. Ако стълбите изглеждат студени и оголени като цяло, стълбището предлага добра възможност за обзавеждане. Подложките за стъпки също са интересна алтернатива, те абсорбират звука и карат краката ви да се чувстват комфортно.

Ако стълбите вече не изглеждат добре като цяло, тогава трябва добре да помислите дали да ги облечете. По този начин постигате изцяло нов облик, почти сякаш сте заменили изцяло старото стълбище.

Осветлението също играе важна роля при обзавеждането на стълбището. Верига от светлини, увити около парапета, има романтичен, игрив ефект, докато вградените прожектори, вдлъбнати в стъпалата, са по-солидни. Съответстващите LED ленти също добавят стойност към стълбите.

Най-красивите идеи за декорация на стълбището

Естетичната декорация несъмнено е част от красиво обзаведено стълбище. Стенописите, които използват цялата височина на стълбищна клетка на няколко етажа, изглеждат особено щедри. Има много различни орнаменти и геометрични модели, от които можете да избирате.

Съвети и трикове Татуировките на стените също обикновено се появяват на стълбището. Те могат да бъдат залепени относително лесно - и често дори отлепени отново по цялата повърхност. Страхотна възможност за дизайн за хора, които не обичат да вземат четка!