Общ преглед на цената за паркет от орех

Орехът е известен като скъпоценно дърво и сърцевината му има уникална индивидуална текстура. Преобладаващо тъмното дърво е повече или по-малко подчертано райета и средно твърдо. При ореховия паркет възрастта на дървесината и бавният процес на сушене са особено важни критерии за качеството.

Произход и обработка

Орехът е твърда дървесина и принадлежи към семейство орехови. Обикновено за направата на паркет се използват по-светли европейски или по-тъмни американски видове.

  • Прочетете също - Съвети и цени за паркет от пушен дъб
  • Прочетете също - Ръководство за закупуване на буков паркет
  • Прочетете също - Ръководство за паркет във вид на дъска

Тежката дървесина на ореховия паркет е стабилна и еластична и е подходяща както за паркет от масив, така и за производство на фурнири и износващ слой в многослоен паркет.

Възраст, сушене, грижи и корени

Ако орехът не е изсъхнал старателно, дървото има тенденция да се напуква. Високата цена за ореховия паркет възниква, защото се изискват много стари дървета и се изисква дълго време за сушене.

Дървесината на ореха не е много абсорбираща, което отнема много време за грижа и консервиране с масло или восък. Дървото не е подходящо за използване на открито, тъй като трудно може да бъде импрегнирано.

Специална особеност е допълнителното производство на фурнири от коренови зърна от кореновите запаси и израстъците на ствола, които имат много характерни и декоративни зърна.

Цени на избрани доставчици (към 2013 г.)

орех
Естествена рибена кост завършен паркет.орг 36,00 EUR / кв.м
Куб мозайка завършен паркет.орг 32,27 EUR / кв.м
3-лентово запечатано дъно на кораба магазин за паркет24.де 39,90 EUR / кв.м
Лентов паркет боядисан магазин за паркет24.де 111,96 EUR / кв.м

Сърцевина и регионални различия

Сърцевината на ореха е по-тъмна от белина. Уверете се, че вашият паркет не съдържа белина, която може да бъде разпозната по сиво-белия цвят.

Американският орех е с по-тъмен цвят и по-спокойна текстура от повечето европейски видове. По-специално френският орехов паркет има по-бледа и леко сивкава повърхност. Южноевропейският орех е по-контрастен от дърветата в Централна и Северна Европа.

Огнената повърхност на ореховия паркет създава античен вид. В допълнение, орехът може да се четка, шлайфа и пара.

Съвети и трикове Цената на ореха варира както за регионалните, така и за зависимите от пазара фактори. Повредата на замръзване може да доведе до затруднения на ореховото дърво и голямото търсене води до частично за експортни забрани или квоти. Обикновено можете да намерите много подобна алтернатива за Parquet на Walnut, който предпочитате от вас, който може да се различава в цената поради рамковите условия.