Цената на тапетите от фибростъкло е много променлива

Много стабилният и издръжлив тапет от фибростъкло има широк ценови диапазон. Докато отделни ролки с дължина 25 метра не се предлагат за по-малко от тридесет евро, цената с декоративни тъкани може да нарасне до 150 евро на ролка.

Едни и същи характеристики на всяка цена

Тапетите от стъклени влакна също се предлагат под наименованията стъклен плат, стъклено руно или плат от стъклени влакна. Високата стабилност и якост на опън правят тапета от фибростъкло особено интересен за силно използвани стени. Използва се в много обществени сгради.

  • Прочетете също - успешно залепване на тапети от фибростъкло
  • Прочетете също - Професионално обработете тапет от фибростъкло
  • Прочетете също - тапети от фибростъкло - недостатъците са по-големи

Тапетите от фибростъкло от всички ценови диапазони имат едни и същи основни свойства. В допълнение към своята якост на опън, те са стабилни по размер, когато са мокри, не могат да изгният и могат да бъдат пребоядисани няколко пъти. В допълнение, те са особено подходящи за страдащи от алергии, тъй като по повърхността им не полепва прах и избърсването им с влажна кърпа не е проблем.

Ценови диапазони и характеристики

Най-евтините цени на ролки започват от тридесет евро. 25-метровите ролки са стандартно широки един метър. Декорът е неутрален и бял. Селекция от различни структури от плат, двуцветни шарки или цветни тапети от фибростъкло започва от около петдесет евро на руло.

Цената варира в зависимост от структурата и тъкаността на стъклените влакна в тапета от стъклени влакна. За цени на ролки до петдесет евро структурата на плата е непокрита и предварително залепена. В по-висококачествената гама за продукти от около осемдесет евро на ролка се предлагат декори в жакардови шарки. Стъкленото руно във високия ценови диапазон създава оптични ефекти като метален или стъклен блясък.

Съвети за изчисляване на покупката

  • Колкото по-високо качество е тапетът от фибростъкло, толкова по-голямо е теглото на квадратен метър обикновено. Трябва да се вземат предвид по-скъпите специални лепила и по-високата консумация.
  • Почти всички тапети от фибростъкло се предлагат със стандартната ширина от един метър в ролки от 25 и 50 метра. Често по-дългите ролки на един и същ тапет на квадратен метър са по-евтини.
  • Най-висококачествените тапети от фибростъкло струват до 300 евро на ролка и са подходящи например за болници или медицински практики. За частно домакинство са достатъчни цени на ролки до 150 евро на ролка.
Съвети и трикове Предварително оцветените тапети от фибростъкло се предлагат на значително по-високи цени от вариантите с неутрален бял прозрачен цвят. Сравнете цената на предварително оцветените продукти с разходите за боядисване с глазура или латекс.