Цени на избрани доставчици за клинкерни тухли

Освен няколко специални форми, клинкерните тухли са предимно в относително сходен ценови диапазон. Всичко останало, което трябва да знаете за клинкерните тухли и ценовата листа на клинкерните тухли, можете да прочетете тук.

Клинкер и облицовъчни тухли

Клинкерните тухли - старите форми често се наричат ​​тухли - са специално изпечени, понякога остъклени тухли. Оттук идва старото име тухли. Те се предлагат или като насипни камъни, но също така и като така наречените тухлени фишове, понякога клинкерни тухли за фасадна облицовка също вече са измазани върху панели, които след това трябва само да бъдат монтирани на фасадата.

  • Прочетете също - цени на клинкерни тухли
  • Прочетете също - хладник: кои цени са?
  • Също така четете - клинкер или мазилка за фасадата?

Във всички видове цените на квадратен метър са толкова добри, колкото винаги в диапазона от около 20 - 30 евро, само много специално оцветяване или особено висококачествена оптика понякога може да струва до 40 евро на квадратен метър. Както се нарича така наречените камъни, има друга алтернатива:

Бележните камъни от вар пясъчник също са клинкер

Те са направени от вар пясъчник - което означава, че те също така носят високата сила на вар пясъчник, вар пясъчник клинкерците трябва да имат най-малко клас 16 след DIN, освен че са свободни от включвания и чуждестранен материал, така че a Цъфтящият и обезцветяването от времето остават под. За да се тества това, облицовъчните тухли на KS трябва да могат да издържат поне 50 цикъла на замразяване-размразяване невредими. В някои случаи те могат да бъдат малко по-евтини от конвенционалните клинкерни тухли.

Цени на избрани доставчици (към 2013 г.)

KS клинкер
KS облицовъчна тухла 4 DF raiss-leutersdorf.де 1.350 EUR / EUR.000 броя
KS облицовъчна тухла 2 DF raiss-leutersdorf.де 640 евро / 1-ви.000 броя
Клинкерна тухла (класическа)
Ръчно формована облицовъчна тухла, клинкерна тухла в червен цвят ebay.de (toettlersteindesign) 38,78 EUR / m²
Ръчно формована облицовъчна тухла WDF, бронзов цвят ebay.de (toettlersteindesign) 24,57 евро / м²

Важно е да се изследват пробните панели

Преди да решите да купите клинкерни тухли, определено трябва да разгледате примерна плоча - когато са облечени, клинкерните тухли често могат да имат съвсем различен вид, отколкото ако просто ги държите като отделни тухли. За да избегнете лоши покупки, следователно трябва да имате абсолютно различни табели с образци, които ви се показват.

Съвети и трикове Клинкерните тухли са толкова издръжливи, че могат да „оцелеят“ в сграда - това означава, че понякога можете да си купите и използвани клинкерни тухли. Това може да е добра алтернатива за тези, които искат да спестят разходи. Използваните клинкерни тухли обикновено могат да бъдат намерени чрез реклами в Интернет или от няколко специализирани дилъри.