Цени за бетонни пръстени в прегледа

Бетонните пръстени могат да се използват за много различни цели - цените са не само тук според размерите, но и според различните проекти. Прочетете повече тук.

Шахтни пръстени в различни дизайни

Бетонните пръстени за шахти, които се използват за изграждане на канализационни тръби или за вертикални шахти, се предлагат основно в два различни дизайна, а именно съгласно DIN 4034/1 или DIN 4034/2. В зависимост от версията понякога има леки ценови разлики между двата типа.

  • Прочетете също - преглед на разходите за бетонни пръстени
  • Прочетете също - цени на пръстените за шахти с един поглед
  • Прочетете също - Област на приложение и цени на бетонни пръстени за шахти

Специални форми от бетонни пръстени могат да съдържат под, по избор с вградени крампи за по-големи диаметри.

Височина и диаметър като основни ценови критерии

Височината и диаметърът на бетонните пръстени обикновено определят цената за всеки дизайн, а в някои случаи и вида на бетона - тук също има някои специални форми.

Поради голямото тегло на бетонните пръстени, разходите за доставка също играят съществена роля, когато се прави поръчка - обикновено има и определени градуировки в търговията със строителни материали по отношение на количеството на покупката, малки количества или отделни пръстени на шахти обикновено са значително по-скъпо

Цени на избрани доставчици (към 2013 г.)

Бетонни пръстени за шахти, подов пръстен
Пръстен с дъно съгласно SR-FB DIN 4034/2, 1500 x 500 mm hoba строителни материали.com 281,54 EUR / бр
Пръстен с дъно съгласно SU-R DIN 4034/2, 800 x 500 mm hoba строителни материали.com 59,90 EUR / бр
Бетонни шахтни пръстени без дъно
Бетонен пръстен, DIN 4034/1, с крампи, 1000 х 250 мм чист.де 37,50 EUR / бр
Бетонен пръстен, DIN 4034/1, с крампи, 1000 х 1000 мм чист.де 81.60 EUR / бр

Обърнете внимание на необходимото качество на бетона и метода на изграждане

В зависимост от това за какво искате да използвате пръстените на шахтите си - дренажен канал, кладенец или дренажна шахта - винаги трябва да сте сигурни, че използвате правилното и подходящо качество на бетона. Не всички качества са подходящи за всякакви цели.

Съвети и трикове Бетонните пръстени имат сериозен недостатък в истинския смисъл на думата: тяхното тегло. Последният бетонен пръстен в ценовата листа по-горе вече тежи повече от един тон. Ако искате сами да изградите шахта или кладенец, пръстените за шахти, изработени от пластмаса, често могат да бъдат добра и практична алтернатива; освен това, за разлика от бетонните пръстени, те обикновено са напълно херметични дори след десетилетия. В замяна обаче те обикновено са значително по-скъпи.