Цени за настилка от клинкерни тухли

Клинкерните павета са сред най-скъпите видове павета, които съществуват и само няколко вида мрамор са в подобен ценови диапазон. Сместа от глина, глинеста почва, огнеупорна тухла и фелдшпат се изгаря при над хиляда градуса по Целзий и има специфични свойства, които я правят толкова популярна, в допълнение към атрактивния си външен вид. Паветата получават своята висока устойчивост на вода и замръзване поради ниския си дял въздушни пори на повърхността. Поради най-разнообразните видове смесване и изпичане, повърхността и цветът на паветата могат да варират от тухлено червено до слънчево жълто до мрамориран антрацит.

Ценен материал дори при най-простото изпълнение

Разходите за материал за павета от клинкер започват от около 15 евро на квадратен метър и ще намерите добър избор в ценови диапазон до тридесет евро. Със среден размер на клинкер за тротоар, трябва да изчислите почти петдесет отделни клинкера за един квадратен метър. Повечето доставчици, които показват индивидуални цени на клинкерна плоча, предлагат своите продукти между седемдесет евроцента и две евро. По принцип, паветата за павета стават все по-скъпи, колкото повече се увеличава температурата, при която са били изстреляни. Уебсайтът shop-klinker предоставя добър преглед на общата гама продукти.де, при което най-евтината цена на квадратен метър започва от 15,99 евро за червеникаво оцветени павета и завършва със павета в син цвят за 44,85 евро. Във високия ценови сегмент продуктите от Röben Tonbaustoffe са изброени под roeben.com или този на klinkerwerke-muhr.de, чийто уебсайт предоставя и обширна информация за тротоарни клинкери.

  • Прочетете също - цени за един м2 тротоар
  • Прочетете също - цени за полагане на настилка
  • Прочетете също - Цени и съвети за новия пластир

Сложна обработка на водещи световни продукти

Традицията за изпичане на тротоарни клинкери, която беше особено развита в Северна Германия, има международна репутация. Можете да намерите повече информация за тротоарния клинкер.де. Високото качество на немските продукти се оценява и свойства като киселинно съпротивление, ниска поддръжка и липса на избледняване поставят високите разходи за придобиване и обработка в перспектива. За професионалното полагане на павета трябва да се съобразите с до петдесет евро като почасова ставка за обучени майстори. Паветата, които са относително чувствителни, когато не се полагат, също трябва да се транспортират внимателно, така че и тук трябва да се вземе предвид друга значителна позиция.