Цени за дървен балкон

Определянето на цените за дървен балкон не е лесно. Данните, които споменаваме в следващата статия, могат да се различават значително, особено в регионален план. Но окончателният избор на вида дървена конструкция и самото дърво също оказват значително влияние върху цената на дървения балкон.

Цените на дървените балкони могат да варират значително

Цените за дървен балкон не могат да бъдат изчислени много добре. Следователно данните, които получавате от вашия строител на балкони във вашия регион, могат да се различават значително. Цените, които споменаваме тук, обаче служат като първоначална ориентация. Така че първо трябва да правите разлика в цената при изграждането на дървения балкон:

  • Прочетете също - цена на балкон
  • Прочетете още - Срещу чумата: Репелент за врабче за балкона
  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • Разширени балкони
  • С лице към балкони

Разходи за балкон според конструкцията и материала

Например разширеният балкон е значително по-евтин от прикрепения балкон, само по отношение на материалните разходи. Но това изчисление не е толкова лесно за вас. Разширеният балкон трябва да бъде свързан с фасадата от страната на стената. Това елиминира публикациите от тази страна, които имат положителен ефект върху разходите.

Изискванията на фасадата: с ETICS разходите се увеличават

За да направите това обаче, трябва да закотвите балкона във фасадата. Въпреки това много съществуващи и стари сгради са оборудвани с топлоизолационна композитна система поради изискванията на Наредбата за енергоспестяване EnEV. Всеки пробив през ETICS обаче означава и слабо място, което трябва да бъде отстранено с помощта на подходящата технология. Това означава, че разходите за закрепване на удължен балкон са значително по-високи от тези за прикрепен балкон.

Различните материали и дърво влияят върху цените

Друга отличителна черта е изборът на материал. Можете да използвате по-евтино залепено дърво или други индустриално произведени материали на дървесна основа, но можете да използвате и висококачествена масивна дървесина. След това трябва също да правите разлика между дървесните видове. Тенденцията е очевидно към екзотични гори като евкалипт.

Тук цените на дървения балкон започват приблизително

Такова дърво, разбира се, е по-скъпо поради транспортните маршрути. Тогава теоретично бихте могли да правите разлика между евтини местни гори като смърч и скъпи гори като дъб. Цените за дървен балкон с залепено дърво започват от ширина около 2,50 м и дълбочина 1,5 м за удължен балкон от около 2.500 до 3.000 евро. Колкото по-дълъг става балконът, толкова по-евтин става. С дължина на балкона около 4,50 м, цените на дървените балкони започват от около 4.000 евро.

В допълнение към цената на балкона, има много други фактори на разходите

Но цените на материала за вашия дървен балкон не са достатъчни. Дори ако искате да построите свой собствен дървен балкон. В допълнение към цените на материалите има и други задължителни разходи:

  • Архитект или строителен инженер за изчисления и планове, които отговарят на условията за разрешение за строеж
  • Разходи за разрешение за строеж или известие за строеж
  • Занаятчийски разходи
  • материални разходи

Цените се определят от държавните строителни разпоредби

По-специално по отношение на необходимостта от разрешение за строеж също не могат да се правят конкретни изявления. В зависимост от федералната държава може да има значителни разлики в процеса на издаване на разрешение за строеж. След това разходите на архитекта или строителния инженер също трябва да се основават на това. Цените им могат да бъдат намерени в Наредбата за таксите за архитекти и инженери или накратко HOAI.

Съвети и трикове Можете да получите още по-конкретна идея за цената, като сравните различни доставчици на балкони в Интернет. Те предлагат или обширна ценова листа, която отчита всички подробности, или е на разположение конфигуратор, който можете да използвате за бързо стесняване на цените на дървен балкон.