Цени на твърди бетонни тухли

Бетонните тухли са евтина алтернатива на естествените тухли. Многобройните методи за подготовка и обработка водят до привлекателен външен вид, който често трудно може да бъде разграничен от естествените камъни, а струва само малка част. Обикновените масивни бетонни блокове за по-късно облицоване с гипс, боя, дърво или фасадни панели са сред най-евтините строителни материали.

Кух блок и масивна тухла

Типичните бетонни тухли с чисто функционална функция са например кухи блокове, които оформят стените в строителството. Те служат както отвън, така и отвътре като подструктура, която е измазана. Тези функционални бетонни блокове, известни още като бетонни тухли, се предлагат на цени, започващи от четиридесет евроцента всеки.

  • Прочетете също - Примери за цени на бетонни тръби
  • Прочетете също - Цената на шлайфането на бетон
  • Прочетете също - Ниски цени за бетонни блокове

Цените за бетонни тухли, които служат като бетонни елементи с добро лице, варират в зависимост от усилията за обработка и довършителни работи. Повърхностите на плътните камъни са подготвени по същите техники като естествените камъни и могат да бъдат измамно реални имитации, като ги оцветяват.

Обработка на естествен камък

Тухли с гладки и малопорести повърхности, които напомнят на тухли, се предлагат на индивидуални цени от петдесет евроцента. Те могат да бъдат проектирани както като конвенционални тухли с производствени отклонения до два милиметра, така и като плоски тухли за тънък хоросан.

Всички методи, известни от обработката на естествен камък, се използват за проектирани повърхности. Драскането, щамповането, заточването, чукването, полирането, изгарянето и пясъкоструенето са класически примери, които придават на бетонните тухли естествения им характер. По-специално, видове пясък и варовик могат да бъдат автентично възпроизведени с подходяща обработка от бетон.

Цена на материала и системни камъни

Цената на чистия материал за бетон е почти незначителна и представлява само част от крайната цена за бетонни тухли. Проектираните тухли струват между едно и пет евро всяка. Цената на бетонна стена е около една пета в сравнение със стена от естествен камък.

Специалност сред бетонните тухли са така наречените Lego тухлени системи. Осем до десет пирамидални кота са разположени успоредно на повърхността, които се вкарват в съответните прорези от долната страна. Тези системни камъни се предлагат от двадесет евро на брой.

Съвети и трикове Пазарът на бетонни тухли втора ръка е голям. Например, ако планирате суха каменна стена в градината, "използваният ефект" може да осигури желания вид в същото време.