Преглед на цените на пръстените за шахти

Бетонни пръстени за шахти - за канализация, но също така и за вертикални шахти, например за изграждане на кладенци, за изграждане на дренажни шахти или за създаване на повдигнато легло в градината. Разликите в цените на пръстените за шахти се дължат преди всичко на размерите, но и на качеството на бетона. Прочетете тук какво трябва да знаете при покупка.

Различни качества на различни цени

Има два основни дизайна за бетонни пръстени за шахти: пръстени за шахти съгласно DIN 4034/1 и съгласно DIN 4034/2 - в зависимост от това дали имат гнездо или шев. И при двата вида се използват и различни бетонни качества, което също оказва значително влияние върху цената. Има и така наречените долни части, които могат да оформят дъното за вертикална шахта, а също така да покриват части от бетон, например за покриване на подземно казанче.

  • Прочетете също - цени на бетонни пръстени с един поглед
  • Прочетете също - Област на приложение и цени на бетонни пръстени за шахти
  • Прочетете също - преглед на разходите за бетонни пръстени

Колкото по-големи са пръстените на шахтите, толкова по-скъпи - тук играят роля както диаметърът, така и височината. Необходимите размери също са решаващи при изчисляването на разходите - в повечето строителни проекти обаче те се определят от предназначението и поради това не могат да бъдат променяни. Бетонните качества играят роля за необходимата якост на натиск и обикновено също трябва да се спазват.

Цени на избрани доставчици (към 2013 г.)

Бетонни пръстени за шахти
SRF 800 x 250 мм с крампи hoba строителни материали.com 38,07 EUR / бр
1000 х 250 мм, с крампи, DIN 4034-1 чист.де 37,50 EUR / бр
Бетонни пръстени за шахти
Основен пръстен SR-FB 2000 x 500 mm, с основа hoba строителни материали.com 376,04 EUR / бр
Бетонен пръстен за шахта със заек и дъно, 1500 x 500 mm, DIN 4034-2 чист.де 172,30 EUR / бр

Какво да търсите при покупка

Когато купувате бетонни пръстени за шахти, винаги трябва да обръщате внимание на теглото. В зависимост от качеството на бетона и начина на обработката му, дори по-малките шахтни пръстени могат лесно да тежат няколкостотин килограма. Това създава не само проблеми по време на транспортиране, но при определени обстоятелства и по време на обработката - това почти винаги изисква използването на машини.

Съвети и трикове Вместо тежките бетонни пръстени можете да използвате много по-леките пластмасови пръстени за шахти за много цели - те са не само многократно по-леки от пръстените на шахти от бетон, но и остават напълно херметични за много по-дълго, което е важен критерий за отводнителни шахти или изграждане на кладенец. По отношение на цената обаче те са значително по-високи от бетонните шахтни пръстени.