Общ преглед на цените за декинг дъски

Дървената тераса е интересна привличаща вниманието и, с правилния избор на дърво, много трайна конструкция. По отношение на цените дъските за настилки се различават много съществено, главно поради вида на използваната дървесина и разбира се качеството на дървесината и дебелината на дъската също са важни.

Тропически и домашни гори

В допълнение към тропическите гори като тик или Bangkirai, местните гори, които са също толкова твърди и устойчиви на атмосферни влияния, също са на разположение, по-специално дугласова ела и лиственица за изграждане на тераси.

  • Прочетете също - Цени за бамбукови настилки
  • Прочетете също - Преглед на цените за WPC декинг
  • Прочетете също - Кои дъски за настилка са най-добри

В допълнение, композитните продукти, направени от дърво-пластмасова смес, така наречените WPC (Wood-Polymer-Composite) декинг дъски, играят все по-голяма роля в конструкцията на палубата през последните години. Те са дори по-устойчиви на влага от дървото, но и по-скъпи.

По отношение на цената, тропическите гори са значително по-високи от местните видове дървета и дугласовата ела очевидно има най-доброто съотношение цена-качество при изграждането на тераси. По своята устойчивост на атмосферни влияния и издръжливост той е наравно с тропическите гори.

Какво да търсите при покупка

Bangkirai дървото не се разбира с поцинкована метална и след това произвежда черно обезцветяване - така че тук се изискват и (по-скъпите) закрепващи материали от неръждаема стомана, което увеличава общата цена за конструкцията на терасата отново.

Качеството на дървесината е от решаващо значение за издръжливостта на терасата - независимо дали сърцевината или разделителната, висока или ниска остатъчна стойност на влага и всяка предварителна обработка играят тук и също влияе на цената.

Цени Избран доставчик (към: 2013)

Село Тераса от Банкирай
2130 x 145 x 25 mm WoodProfi24.де 5,49 EUR / LFM.
2130 x 145 x 25 Terrace Goer - Производител24.де 6,39 EUR / LFM
Тераса Дами от Дъгласи
143 x 26 mm Дървена търговия Германия.де 1.87 EUR / LFM
145 x 28 mm WoodProfi24.де 2,79 EUR / LFM

Разходи за цялостното строителство

Целите на терасата трябва да бъдат прикрепени към съответната подструктура, за която все още може да бъде конструиран компресиран чакъл. Така че това не е направено само с целите на вътрешния двор.

Що се отнася до разходите за подструктурата, от една страна, в зависимост от размера на терасата, трябва да се създадат съответните долни греди и, ако е необходимо, връзки, плюс разходите за закрепване на материали като ъглови съединители, винтове и евентуално монтажни скоби. Като цяло подструктурата често е значително по-скъпа от дъската, в зависимост от усилията за изграждане и размера на терасата.