Проблеми с миялната машина - рамото за пръскане пада

В много домакинства миялната машина се пуска поне веднъж на ден. Подвижните части като долното и горното пръскащо рамо могат да станат податливи на проблеми през годините в резултат на този стрес. Ако пръскащото рамо вече не се държи правилно и падне, то обикновено може да бъде поправено или заменено с относителна лекота.

Как може да се предотврати бързото износване на пръскачките??

Тъй като пръскащото рамо се задвижва не само от механични части, но и от налягане на водата и специални отвори за дюзи, то по същество не е износваща се част в истинския смисъл на думата. Със сигурност обаче има фактори, които могат да насърчат бързото износване и различни проблеми:

  • ако пръскащото рамо често удря лошо подредени прибори за хранене или съдове
  • в случай на неравномерно въртене в резултат на запушени дюзи
  • с тежка калцификация
  • в случай на неправилно сглобяване

Остатъците трябва винаги да се изстъргват от съдовете възможно най-старателно, преди да се поставят в съдомиялната машина. Отпадъци от хартия и пластмаса (например от етикетите на бутилките) също могат да запушат отворите на дюзите на пръскащото рамо. Така че може да се случи така, че това да изтече или да не се обърне изобщо.

Как може да се постави отново спрей рамото??

Спрей рамената на съдомиялните машини са прикрепени по различни начини в зависимост от производителя. Докато някои производители разчитат на закрепване с винтова система (със закрепваща гайка), пръскащото рамо на други модели може да се монтира и демонтира с един вид щракаща система. Дори и да нямате оригиналните инструкции, тази разлика обикновено може да бъде разграничена визуално много бързо. Докато винтовите системи са относително обясними, системите за щракане често изискват четвърт оборот и леко натискане, за да могат да прикрепят отново падналата распылителна ръка.

Но също така се случва лагерът на пръскащото рамо да се износи след много години работа на устройството. В такъв случай трябва да се получи и инсталира подходящата резервна част от производителя на устройството. Тъй като всяко рамо на пръскане е оформено малко по-различно, дясната част трябва да бъде повторна на базата на точното означение на вашето устройство.

Инсталиране на нова рама за пръскане

Новото пръскане за съдомиялна машина обикновено трябва да бъде придружено от точни инструкции за инсталиране на съответното устройство. По принцип, това също е без инструкции без техник, ако можете да имате само някои умения и време. В зависимост от версията, резервната част трябва да бъде прикрепена или с помощта на винт или както е описано по-горе, чрез "щракване и ротационна система".