proxima - астронавтът ": разкъсан между мечтаната професия и майка

В който конфликтът е майка, чиято голяма мечта е да лети в космоса? Филмът "проксима: астронавтът" показва противоречието между работата и семейството, отколкото това, което е за много жени всеки ден: свръхчовешка задача.

Осъзнайте професионално: това, което звучи толкова естествено, е за много жени, които имат деца, за съжаление не винаги е възможно. Който решава работа вместо деца, бързо се смята за егоист и лоша майка. И така, какво само ако една майка е минала за година - във всички?
Bredouille, където много жени са заседнали, атакуват филма "Proxima: астронавтът" по изключително ефективен начин. Защото тук са две най-дълбоки желания: желанието на Сара (вдиос играе от Ева зелено), за да се разпадне с техните колеги към Марс и факта, че има Стела. Разбира се, смело решение на майка му изисква единственото 7-годишно дете много. И двете, майката и дъщеря, плащат за изпълнението на професионалната си мечта висока емоционална цена.

"Сара е героин и майка в едно тяло. В киното тези две държави често не са показани на човек, сякаш героинята и майка биха били несъвместими. (...) Това е феминисткият аспект на филма, който показва, че една жена може да бъде и двете, майка и силно надарен учен ", обяснява режисьора Алис Лейтур в интервюто.

Главната актриса EVA Green беше ентусиазирана от началото на сценария. По въпроса дали е феминистко филм, тя казва: "да, в смисъл, че той подчертава смелостта на жена, която се осмелява да преследва своята кариераща страст. Все още е табу да започнете като майка една година от образованието на детето си, за да посрещнем мечтите си. Той е приемлив само за мъжете и дори тогава ..."

Един треньор в ЕАС каза пред Алис Сбитур по време на изследванията си, че астронавтите говорят много горди с децата си, докато астронавът често крие, че са майки. - Като че ли се страхуват да загубят доверието си. Има тази преобладаваща идея, чисто социална конструкция, която детето е предимно на отговорността на майката ", директорът.

"Proxima: Астронавтът е филм, който работи без много патос или Бриббоума. По-скоро той разказва историята на впечатляващо силна жена със силата на отличните си актьори и неговите огромни снимки.

Стават любопитни? Ние имаме изключително ремаркето към филма за вас:

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео на редакцията

Кино стил: (очаква се) 21. 20 януари 2002 г

Всичко е за това:

Младият астронавт в Сара (EVA Green) е поставил себе си висок гол: тя иска да изследва Марс като първата жена. Когато са избрани за едногодишната космическа мисия Proxima, интензивна подготовка започва от заминаването за всички и сбогом на земята.
Заедно със членовете на екипажа, Сара се готви за функциониране в програмата за обучение на ESA в космоса. Тя отива при физическите и умствените си граници и научава във всяка ситуация, за да запази контрола. Всичко в нея е обусловено в този момент, когато напусне земята. Само едно нещо не може да тренира: сбогуването на малкото й дъщеря Стела.
Последният ден на Сара преди полет в космоса се характеризира с борбата да принуди несъвместимите заедно: Ваша отговорност за човека, който означава всичко, което вие и безусловната отдаденост към работата си. Сара не иска да се сбогува с Stella, без да го прави разбираем колко голяма и необходима е задачата, която тя е предписала. Тя рискува всичко в края, за да покаже Стела колко я обича и че тази любов винаги ще съществува в такова неразбираемо място като пространство.
Със своята история за астронавт, който може да изпълни само професионалния ви мечта, ако тя се раздели от дъщеря си, директор Алис Ленакур (Августин) успява в дълбока тромава и важна драма.

EVA Green (Джеймс Бонд 007: Казино Роял, остров със специални деца) блестящо блестящо ангажиран ансамбъл (Тони Ердман) с Ларс Ейдингер, Мат Дилън и Сандра Хюлер (Тони Ердман) като целенасочен учен, който трябва да се раздели от земята до да стане това, което е: жена на надземна мисия.
Неговата световна премиера празнува "проксима: астронавтът" на международния филмов фестивал в Торонто. Премиерата на Германия се проведе като начален филм на тазгодишния филмов фестивал Кьолн. Ева Грийн е номинирана за основната си роля за César като най-добрата актриса. Право.
Ние твърдо натискаме палците, които театралната версия на 21. Януари 2021 може да бъде реализиран.