PU пяна за изолация - каква цена трябва да очаквате??

PU пяната също е често използвана изолация и изолационен материал за някои видове изолация. Кои цени трябва да очаквате за този изолационен материал и как се цени в сравнение с други общи изолационни материали, ще разберете подробно в този пост.

PU пяна в топлоизолация

Много от тях са знаели само като материал за запечатване на врати и прозорци по време на инсталацията. В действителност, полиуретанови пени се използват и като топлоизолационен материал. Важни области на приложение са тук:

  • Също така прочетете - PU пяна: Какво време за втвърдяване трябва да очаквате?
  • Също така прочетете - PU пяна за покривна изолация
  • Също така прочетете - PU пяна - опасност за здравето
  • Изолацията на горния етаж
  • Ядро изолация от всякакъв вид

Цени за различни пяни

Въпреки че цените на строителните и монтажните пяни са относително равни, PU пяна като топлоизолация доста значителни ценови разлики. Като цяло продуктите са на цена около 5 - 20 EUR за 500 ml. Цената зависи, наред с други неща, от:

  • качеството на продукта
  • дали е едно- или двукомпонентен продукт
  • изолационната стойност на продукта (обикновено между 0,020 и 0,025 W / (m K)
  • от името на производителя

Цени за устройства

За нанасяне на PU пяна трябва да се използват специални пистолети за пяна. Цената на тези устройства обикновено е ниска, но те обикновено се предлагат в магазините от около 10-25 EUR.

Вариантите с по-високо качество от производителите на марки също могат да струват двойно повече и да доведат до разходи до 40 евро. Тогава моделът на пръскане често е много по-чист.

Сравнение на цените с други обичайни изолационни материали

За да дадете преглед на ценовия диапазон на изолацията с PU пяна, ще намерите някои ориентировъчни цени за различни изолационни материали в следващата таблица. Предполагаше се, че 1 m² изолационна повърхност и дебелина на изолацията 10 cm.

Докато стиропорът и EPS са убедителни с много ниски цени от около 3 - 8 EUR за m², изолацията PUR (като пяна на място) осигурява значително по-добри стойности на изолацията, но също така е значително по-скъпа. В зависимост от избраната дебелина на слоя, трябва да изчислите от около 10 EUR на m² до 20 EUR на m². Това приблизително съответства на цените за висококачествени елементи от дървен панел като изолация.

Съвети и трикове Освен високите изолационни стойности (10 cm изолация често е достатъчна за стойностите на EnEV от 0,2 W / (m · K)), предимството на изолацията от пяна е и много хомогенното нанасяне върху много основи. Изолацията също е безпроблемна и може да се използва много по-добре от конвенционалната панелна изолация в много проблемни области.