Затегнете PUK острието - по този начин се прави правилно

PUK трионът е нещо като класика сред ръчните триони. Може да се използва за много цели и е практически неразрушим. Ако обаче трябва да се смени острието на триона, често възниква въпросът как се използва правилно. Нашата статия разкрива как работи това.

PUK триони

PUK трион е малък трион, при който режещият диск е закрепен в скобата. Остриетата на триона се държат от двата края за скобата - така че имат малък отвор на всеки край

  • Прочетете също - Затягане на металния трион - така работи
  • Прочетете също - Острие за трион: Правилно съхранение
  • Прочетете също - Смяна на острието - трябва да знаете това

Предлагат се PUK остриета за

  • Металообработка (метален трион, напр.Б. Не. 312)
  • Дърводелски (острие за дърво напр.Б. Не.313)
  • Работа за фино рязане (напр.Б. Метален фин трион бр. 320)
  • Универсална работа (напр.Б. Не. 310 - метал-дърво-пластмаси)

Винаги трябва да се използва подходящ трион за съответната работа. Затягането обикновено не е трудно, както е описано по-долу.

Цени за ножове за трион PUK

Смяната на режещия диск е относително евтина - можете да получите висококачествени режещи дискове от закалена стоманена лента с различни зъби от около 0,50 EUR до 1 EUR. Комплектите обикновено са дори по-евтини, тук получавате комплекти с 12 различни циркулярни диска (всеки метал, дърво, фини и фини зъби) от около 8 евро.

Цените не са изненадващи, тъй като самия трион обикновено може да се намери доста под 10 EUR.

Посока на зъбите върху режещия диск

Отново и отново има трудности, че зъбците трябва да бъдат насочени към пукната трион. Отговорът е доста прост: цялата европейска поговорка на хъб (Японските триони работят на влака).

По този начин ножовете на триони трябва винаги да бъдат вмъкнати, така че зъбите Напред точка.

Зъби вътре или отвън

В меки материали (за изолационни материали), може да си струва острието, така че зъбите навътре, Толкова лежащ към скобата, а гладката страна се спуска надолу. Също така при рязане на тръби, това често се доказва, защото това създава гладко режещ ръб.

Промяна на острието

Превключването на листа е сравнително лесно. За много пъпки има затягащо устройство. Ако няма налични, можете да използвате триона срещу твърда устойчивост (Z.Б. Стената) Натиснете, че скобата е лесно компресирана.

След това режещият диск може да бъде отстранен и новият просто да бъде поставен отново в каналите. Ако това е твърде трудно, можете да използвате и порок.

Съвети и трикове Когато режете, винаги се уверявайте, че упражнявате възможно най-малко натиск. Оставете триона да върши работата, а не мускулите.