Боядисвайте и разкрасявайте мазилката с подходящите агенти

Боите и лаковете защитават всички възможни повърхности, независимо дали са метали, тапети от дървесен чипс или мазилки. Но не всеки цвят се съчетава добре с всяка повърхност. По-специално, цветовете за зидария, бетон, мазилка и тапети трябва да бъдат избрани точно според тяхното предназначение.

Правилният грунд и боя за всяко приложение

Много основи първо трябва да бъдат снабдени с грунд преди действителното боядисване. Има различни грундове, които се използват на различни основи:

  • Прочетете също - цветна каменна мазилка в много цветове
  • Прочетете още - Обемна мазилка като плътна мазилка за сутеренни стени
  • Прочетете също - изберете варо-гипсова мазилка или вароциментова мазилка като мазилка
  • Tiefgrund е безцветен грунд за почти всички минерални субстрати, които се срещат на закрито.
  • Баражният грунд се използва, за да се предотврати проникването на петна и обезцветяване върху боядисани повърхности. Използва се например за много финозърнеста мазилка.
  • Така наречената гипсова основа също предотвратява проникването на пигменти. Разликата е, че той самият има много фино зърно.

Боята за мазилката

Емулсионните бои, които могат да се използват на почти всички вътрешни повърхности като тапети с дървесен чипс, релефни тапети, стари емулсионни бои, а също и мазилка или бетон, могат да се използват много добре. Предимството на тези цветове е, че с тях се работи лесно и се разреждат лесно с вода. Подходящи са за боядисване или. Боядисване на стени в голямо разнообразие от цветове. Благодарение на подходящите тониращи цветове, боядисването може да се извърши във всички възможни цветове или с различна интензивност на цветовете. Ако стените са грундирани, има и много добра адхезия към повърхността, предотвратявайки проникването на петна (петна от боя, мръсотия или никотин).

Цветове за силно използвани стени

Това са много силно стресирани стенни повърхности, също могат да бъдат използвани под формата на латексни цветове, които съдържат повишен дял от синтетична смола. Те са водоотблъскващи, абразивни и абразивни устойчиви и по този начин много издръжливи. Като алтернатива, можете да използвате и специални цветове на мокро помещение с висока устойчивост на вода, която също предпазва от плесен или отделение.

Как да осигурим стените с нов цвят

Плоските цветове на латекс и дисперсионни бои могат да се прилагат по най-простия начин с ролка или четка. Ако желаете, можете да добавите и цветните тонове, които искате под формата на оцветители, преди да го приложите на стената.