PVC на килим рядко е обещаващ

В някои случаи съществуващ килим трябва да бъде покрит само временно, например в апартаменти под наем. Това може да е резултат от естетически съображения или от съображения за грижа за пода. Бързо се обмисля евтин PVC. В много случаи обаче PVC на килим не е добра идея, освен ако не е ламинат.

Двойната еластичност води до увреждане

Старите и / или грозните килими са ужас за много хора. Те могат да се почистват само в ограничена степен и могат да показват силни признаци на износване. Ако се обмисля полагане на PVC върху килими, никога не бива да се използва принципът "от погледа, без внимание". Хигиенни аспекти по-рано или по-късно се връщат на повърхността, както и износване и оптично увреждане.

  • Също така четете - Lay New PVC на Old PVC
  • Прочетете също - премахнете лепилото за килими от PVC подове
  • Прочетете също - Транспорт PVC Kinkfrei

Мекото и еластичното PVC подово покритие обикновено не е подходящо да бъдат положени чрез килим. Еластичността на влакната на килимите не дава PVC, така че всяко натоварване на теглото е потенциален риск от сълза, например чрез стол и крака на масата. За стабилни PVC варианти, които се движат в граничната зона до ламинат, полагането може да бъде обещаващо, при което хигиенните аспекти играят централна роля.

Ограничена фиксиране

С ограничената адхезивка на PVC върху килим има друга трудност. Както течното повърхностно лепило, така и двустранната самозалепваща се лента прилепват само към влакната на килима в ограничена степен. Често има "миграция" на PVC покритието, което може да доведе до прекъсване и скъсване. Трябва да се отбележи, че използваното лепило не влиза в никаква химическа реакция с влакната на килима или тялото на килима. По-късно премахването ще бъде невъзможно и килимът ще бъде унищожен.

Чистота на килима

Що се отнася до хигиената, килимите са истински капани за мръсотия. Във влакната се натрупват всякакви органични замърсявания, които могат да бъдат напълно, но никога напълно отстранени чрез интензивно почистване като шампоане. Никога не могат да бъдат напълно изключени бактерии, микроби, плесени и микроскопични живи същества. Когато на килима е положен PVC под, този органичен живот може да се скрие добре, без да се отказва от присъствието си.

Съвети и трикове Ако можете да увеличите съответно височината на конструкцията на пода си, полагането на носещ слой върху почистения килим може да бъде решение. Можете лесно да монтирате PVC на пресови плоскости, MDF или ODT панели.