Нарежете PVC точно и без повреди

В допълнение към ниската си цена, PVC настилките са особено популярни и заради лекотата на обработка. Почти всички видове подови настилки могат да се режат с кутия нож, нож или ножица. Необходимо е да се пилят само няколко много твърди вида PVC, като ръчният трион е за предпочитане пред електрическото оборудване.

Фиксацията е определяща за прецизността

Всеки еластичен и мек PVC може лесно да се изреже с фреза, килимен нож или шивашка ножица. Особено внимание трябва да се обърне на фиксирането, така че разрезът да е направен точно по такъв начин, че да няма разминаване, което може да доведе до грозни пукнатини и фуги, например.

  • Прочетете още - Полагане на нов PVC върху стар PVC
  • Прочетете още - Транспортиране на PVC без извивки
  • Прочетете още - PVC има променлива точка на топене

Оптимизирайте резултата от рязането

Ако вашият PVC под е много дебел или е направен от много твърда пластмаса, той може да се реже само с помощта на продължителни и повтарящи се „драскотини“. С PVC с тези свойства електрическото рязане улеснява работата. Избягването на каквото и да е генериране на топлина е от централно значение, тъй като материалните увреждания възникват от около 120 градуса по Целзий. Температурата на топене на PVC е около 160 градуса по Целзий.

Освен тази специфична характеристика, рязането с едно или две остриета е лесно за използване върху меки и средно твърди PVC подове. Най-честата причина за възникване на грешни грешки е, че килимите се плъзгат. В някои случаи неоткритата сила на опън, действаща върху детайла, може да наруши или унищожи резултата от рязането.

Как да изрежете PVC

  • Фреза или резачка за кутии или
  • Ножици по поръчка или
  • Ръчна ножовка или
  • Електрически прободен трион с едноколесен трион
  • Острие брус
  • Метална лента за рязане

1. Режещ инструмент

Трябва да потърсите остри като бръснач остриета с всеки режещ инструмент, който използвате. Всяка тъпота може да доведе до разкъсвания или остатъци по изрязаните ръбове на PVC. Ако е необходимо, заточете остриетата с брус.

2. Нарежете задните части

Ако изрязвате ръбове там, където се среща PVC, винаги правете разреза през двата слоя покритие един върху друг едновременно. Уверете се, че двата слоя лежат свободно един върху друг, без никакво напрежение. Натиснете го надолу в правилната позиция с плавен вертикален натиск. Страничните сили на опън, например поради теглото на мебелите, не трябва да възникват.

Съвети и трикове Винаги поставяйте метална шина като водач по изрязаните ръбове. С фреза изберете достатъчна дълбочина на рязане за острието.