Сбогом пижама! 5 убедителни причини да спиш гол

Мерилин Монро го разбра абсолютно правилно. На въпрос какво носи в леглото през нощта, тя просто каза: "Chanel No. 5 и нищо друго.Все още обаче има немалко хора, на които им е странно да спят голи. Глупаво, защото има адски добри причини да оставите пижамата си в килера и да влезете в леглото без покривало.

Разбира се, когато любимият ви е с вас, вие бързо сваляте завивките си и се наслаждавате да спите напълно разголени на топлата си кожа. Но дори и тези, които си лягат сами, имат основателни причини да покажат пижама и нощници червения картон. За тези, които все още се съмняват: Ето пет добри причини да спим винаги голи оттук нататък.

1. Спите по-здравословно

Според проучване на Холандския институт по неврология, спите по-добре голи. Причината: През нощта тялото автоматично се охлажда с няколко градуса, което е по-лесно без дрехи. Chilblains, дремещи в дебела пижама с чорапи в отопляемата спалня, се събуждат по-често през нощта и не спят толкова здраво, колкото голите траверси.

2. Спането гол те държи млад

Поне така казва проучване, публикувано през 2014 г. в списанието „Sleep“. По-хладният климат под завивката насърчава производството на мелатонин. Това гарантира, че се отделят повече хормони за растеж и стареене. Перфектно!

3. Вие правите нещо за вашата фигура

Тънък в съня си? Е, ако спите гол и в хладни стаи, има голяма вероятност тази мечта да се сбъдне. Учени от различни американски изследователски институции установиха, че студът активира мастната тъкан и по този начин увеличава консумацията на калории. Така че, ако спите голи и най-добре правите вълнуващ секс, правите нещо за вашата фигура. Най-добрата диета някога!

4-ти. Предпазва от инфекции

Жените трябва да бъдат изслушани: Според холандския гинеколог Алиса Дуек е важно да се избягва бельото през нощта, тъй като това предпазва жените от инфекция. Плътно прилепналото бельо не проветрява влагалището така добре, както при жените, които спят "долу без ". Вината е в топлия и влажен климат, който се подсилва от чифт слипове. Както знаете, бактериите много обичат това.

5. Перфектен за двойки

Тези, които могат да се притиснат към кожата на партньора си, да насърчават връзката помежду си. Чрез контакт с кожата тялото освобождава хормона окситоцин - това укрепва връзката. В същото време вие ​​получавате настроение много по-бързо, когато сте гол и ние отдавна знаем, че сексът е здравословен ...

Също така на гофеминин:

Получавайте удоволствие? Какво ще кажете за това: Най-красивите sextoys à la Shades of Grey

Също така на gofeminine: играчки за феновете '50 Shades of Grey '
© iStock