набъбващ хоросан: хидроизолация и други

Набъбващите хоросани имат някои специални свойства на материала, които ги правят подходящи, наред с други неща, за запечатване. Можете да прочетете за всичко останало, което трябва да знаете за този специален вид хоросан тук.

Набъбващ хоросан: предлага се и бърза версия

Набъбващите хоросани имат материални свойства, които основно ги отличават от другите хоросани (7,79 евро на Amazon *).

  • Прочетете също - Нанесете и адаптирайте набъбващия разтвор с предвидливост
  • Прочетете също - Хидроизолация на хоросан
  • Прочетете също - набъбващи хоросан цени: Какво струва чувала?
  • при втвърдяване те не се свиват, а по-скоро се разширяват
  • те винаги са подсилени с влакна
  • те винаги са циментова замазка (7,65 евро на Amazon *)

Набъбващи хоросани могат да се използват например там, където кухините трябва да бъдат запечатани. Набъбващият хоросан се инжектира в кухината и се разширява, когато се втвърди, докато запълни цялата кухина. Тогава това представлява насипно запълване.

Хоризонтални спринцовки или хаванчета могат да се използват за запълване на кухини - обаче тези устройства трябва винаги да са подходящи за набъбване на хоросан, което не винаги се отнася за всяка версия.

В някои случаи продуктът се търгува и като така наречения не свиващ се подмазващ разтвор - но това обикновено е обикновен набъбващ разтвор. Въпреки това отделните продукти могат да имат различен състав или малко по-различни свойства.

По отношение на цената, набъбващият хоросан е постоянно около 0,80 EUR за кг, всъщност тук няма твърде големи ценови разлики. Продуктовата гама също не е толкова обширна, както при другите видове хоросан.

Източници на доставка в Интернет

  • hoba строителни материали.com Онлайн търговията със строителни материали се радва на постоянно добра репутация в Интернет, особено поради обширната информация, която се предоставя за отделни продукти.
  • амазонка.de В магазина за хардуер на Amazon има огромна гама от продукти, включително строителни материали - и често много евтини специални предложения. Винаги обаче трябва да обърнете малко внимание на условията за доставка.
  • строителство.de Bausep е онлайн търговец на строителни материали, който освен много ясен интерфейс, предоставя и богата полезна информация и описания на приложенията за отделните продукти.

Така можете да спестите разходи

Сравнението на цените тук рядко си струва, може да имате възможност да получите останали запаси или специални оферти. Погледът към eBay понякога може да си струва. Но винаги обръщайте внимание на минималните количества за поръчки и разходите за доставка.

Съвети и трикове Винаги обръщайте внимание на съответния клас и група хоросан - и за да сте в безопасност, попитайте отново специалиста дали хоросанът всъщност е подходящ за определена цел.