Почистване на флейтата: по този начин инструментът отново е хигиенично чист

Флейтата продължава да влиза в контакт с устата, няма да се заобиколи. Само поради тази причина е абсолютно важно да поддържате инструмента възможно най-чист, в края на краищата не искате да бъдете постоянно обременени с мръсотия и микроби. В допълнение, качеството на звука, разбира се, се губи с времето, тъй като във флейтата се натрупват все повече и повече мръсотия. Следователно редовното почистване е от съществено значение.

Колко често трябва да чистя флейтата си??

По време на употреба флейтата продължава да се овлажнява малко. Дори мръсотията е дрипава, тя прониква през всеки отвор и има тенденция да се придържа към повърхностите, които са намокрени от слюнка и влага.

  • Прочетете още - Почистване на стълбището
  • Прочетете също - Лесният начин за почистване на подметките от бели обувки
  • Прочетете още - Почистване на филтъра с активен въглен: Ето как той отново става хигиенично чист

Препоръчваме да почиствате флейта след всяка употреба, за да бъде наистина приятна и да почиствате следващия път. Това предотвратява образуването на неприятни микроби и упорити отлагания!

Почистването трябва да се извършва отвътре и отвън, защото и двете страни са обременени. Външната част трябва да се справя главно с остатъци от мазнини от пръстите на играча: забрана за движение, особено със сребро и легирани със злато повърхности, тъй като мазнината кара материала да потъмнее.

Ето как трябва да почистите флейтата си: ръководство

  • Вероятно. алкохол
  • Сребърна кърпа за почистване
  • Мек парцал
  • Почистваща пръчка

1. Почистване на функционалните части

По-добре оставете клапи, оси и пружини на мира. Тези части трябва да се почистват само от професионалисти, така че нищо да не се огъва.

2. Почистете вътрешността на флейтата

Свалете главата и крака на флейтата. Използвайте почистващата пръчка, за да почистите вътрешността, ако е възможно, увити с мека памучна кърпа. Дръжте флейтата отстрани, която няма ключове.

3. Почистете парчето крак

Можете също да почистите крачето с почистващата пръчка. Просто плъзнете инструмента си и не дърпайте, за да защитите тапицерията.

4-ти. Почистете главата

С особено внимание трябва да боравите с глава. Моля, оставете тунинг тапите недокоснати, използвайте пръчката за избърсване възможно най-предпазливо. Ако тапите за настройка се изплъзнат: Моля, отидете при специалист!

5. Избършете външната страна

Полирате редовно външната страна на сребърната флейта със специална сребърна кърпа за почистване. Други материали могат да бъдат изтрити с мека кърпа; можете да използвате малко алкохол като обезмаслител.

Съвети и трикове Истинското цялостно почистване, което включва и функционалните части, принадлежи на професионалиста!