Вибриращата плоча не стартира - какво да правя?

Ако вибриращата плоча дори не стартира, няма нужда да мислите за работа. В нашата статия можете да разберете какво трябва да имате предвид при стартиране на вибриращата плоча, какви проблеми може да има при стартиране и как да ги поправите.

Задвижвайте при плоския уплътнител

Вибриращата плоча (419,00 евро в Amazon *) n може да се задвижва с различни двигатели:

  • Прочетете също - Плочи уплътнители: тяхната функция
  • Прочетете също уплътнител за плочи: има алтернатива?
  • Прочетете също - Използването на плоския уплътнител - трябва да обърнете внимание на това
  • Бензинови двигатели
  • Дизелови двигатели
  • Хидравлични двигатели
  • Електрически двигатели

Бензиновите двигатели могат да бъдат или бутални, или ротационни бутални двигатели. Като правило проблемите при стартиране възникват почти изключително при бензинови или дизелови двигатели, другите два вида двигатели стартират почти винаги без проблеми. Те обаче не са много често срещани (рядко се срещат електрически връзки в областта на пътно-строителните работи).

Основен стартиращ процес

Основният стартиращ процес е както следва:

1. Отворете подаването на гориво (ако е налице, вече не е при много по-нови модели)
2. поставете дросела, ако е необходимо
3. Задействайте кабела или манивелата, докато двигателят стартира

Често се пренебрегва, че много вибрационни плочи са оборудвани с дросел, което улеснява процеса на стартиране, когато двигателят е студен. Дроселите могат да бъдат проектирани и експлоатирани по различен начин, така че ако често имате проблеми със студения старт, определено трябва да се консултирате с ръководството на производителя.

Проблеми при стартиране

Тук трябва да имате предвид някои често срещани грешки.

Много често лостът за декомпресия не е в правилното положение, предвидено за излитане. Можете да проверите това с помощта на инструкциите за експлоатация на устройството. Това е особено важно при дизеловите двигатели, тъй като дизеловите двигатели имат значително по-висока компресия от бензиновите двигатели. Такива лостове се предлагат само при по-стари модели, новите модели вече нямат такива.

Въжето при изтеглянето на кабела (или манивелата, ако е налично) трябва да се задейства с достатъчен импулс, в противен случай двигателят няма да стартира.

Дроселът е в грешна позиция или просто не се използва. Също така трябва да обърнете специално внимание на това и, ако се съмнявате, да се обърнете към инструкциите за експлоатация.

Други възможни проблеми

  • Запасът от гориво е замърсен
  • Двигателят е износен и вече не натрупва компресия
  • Двигателят или стартовото устройство са дефектни
Съвети и трикове Ако двигателят не иска да стартира след дълъг период на бездействие, единственото нещо, което често помага, е да отидете в сервиза, за да нулирате двигателя или да го поправите, ако е необходимо.