Инсталирайте професионално изолационни ленти за телбод

Предлагат се ленти за изолация на ръбове за залепване или телбод, за да се закрепят адекватно преди полагане на подовото покритие. Прочетете тук на какво трябва да обърнете особено внимание, когато полагате изолационни ленти за телбод.

Изолационни ленти за ръбове и техните видове закрепване

Повечето изолационни ленти за ръбове сега се използват най-вече за просто залепване на околните стени, както и на стълбове или други предмети. Понякога обаче лентовите изолационни ленти също се използват за залепване, тъй като те също могат да бъдат прикрепени към грапави повърхности. По-специално лентите за изолация на ръбове, направени от конопен филц, често са прикрепени към стената със скоби. По този начин към стената са прикрепени и много ивични ленти от оребрена велпапе. Те се използват за следните задачи:

  • Прочетете също - Полагане на изолационни ленти за ръбове с фолио и как става това
  • Прочетете също - Полагане на изолационна лента за ръбове и как работи
  • Прочетете също - Изолационни ленти с остриета след полагане
  • за (звукова) изолация на подове и околните стени
  • за отделяне на структурен шум от други компоненти като колони или плочи за замазка, както и плочки
  • за да може подът да се разшири поради температурни колебания и да не се появят пукнатини

Как правилно да се полагат крайните ленти

Когато полагате, трябва да обърнете особено внимание на факта, че между отделните ръбови ленти няма пропуски. По-добре е да ги оставите да се припокриват малко на различни места и да обърнете особено внимание на ъглите и преходите от стените към рамките на вратите, стълбовете или други компоненти. Подът за замазка, положен по-късно, винаги трябва да има възможност да се разшири, без да се получи директна връзка със стената.

Закрепването на ръбовите ленти с помощта на скоби

Той трябва да бъде прикрепен само към възходящи компоненти като стени, врати или стълбове. Обърнете специално внимание, че крайната лента е на земята. За закрепване можете да използвате наличен в продажба щапелен пистолет. Моля, имайте предвид обаче, че не е възможно да се фиксират лентовите ленти по всички стени с това средство. По-добре е да използвате самозалепващи ленти за изолация на ръбове върху особено гладки повърхности или стени от бетон.

Работата внимателно е много важна

Поставете крайните ленти много внимателно и отрежете само изпъкналите участъци в самия край, например директно преди да прикрепите первази. В никакъв случай не трябва да режете лентите до нивото на пода, преди да полагате плочки.