Гранитните бордюри имат ниски цени

Гранитните бордюри са подходящи като декоративни бордюри и закрепвания за легла, бордюри и пътеки. Гранитът обикновено има счупени повърхности, за да се слее добре с околната среда с естествен характер. Цените на здравите бордюри са умерени.

Форми на бордюри

Бордюрите се предлагат като деликатни и предимно плоски ръбове за косене, които често просто се поставят свободно върху ръбовете на тревата. Камъните за бордюри на тревата, които са с дебелина само няколко сантиметра, обикновено се предлагат в отделни парчета с дължина от 25 до петдесет сантиметра и широчина около десет сантиметра. По-големи, по-широки и по-дебели бордюри също се предлагат под наименованията керемид или камък на перваза. Стандартните дължини са петдесет и сто сантиметра.

  • Прочетете също - Гранитни цени и ценови фактори
  • Прочетете също - Цените на гранитните стълби варират
  • Прочетете също - Гранитните тухли имат цени на пакети или палети

Кривите са съставени от къси бордюри, които могат да се състоят от по-големи гранитни павета или са съставени от гранитни палисади. В магазините се предлагат специални фрактури с конична форма. Алтернативно, кръгли гранитни палисади могат да бъдат поставени един до друг в извит ход. Отделни производители предлагат заоблени бордюри в различни радиуси.

Често срещани форми на бордюри

  • Камък с висок бордюр с надвес на пода от 25 до 35 сантиметра
  • Кръгъл кант кант с надвес от десет до 15 сантиметра
  • Камък с плосък ръб с правоъгълен скос
  • Камък за оформяне на тревата или ръб за косене с височина три до пет сантиметра

Ето колко струват гранитни бордюри

Най-евтините единични цени имат ръбове за косене от гранит, които се предлагат в дължини от 24 сантиметра на десет сантиметра широки и три сантиметра дебели от две евро. Класическите парчета от квадратен метър струват между десет и тридесет евро на парче, в зависимост от вида на обработката, вида гранит и дебелината.

Така че можете да спестите

Обикновените гранитни камъни от сив гранит често се предлагат по-евтини от керемидите. След поставянето на бордюрите, разликата между бордюри и бордюри трудно може да се види. Стандартните надгробни камъни, изработени от гранит в размерите 100x25x15 сантиметра, често се предлагат по-евтино от търговците на естествени камъни, отколкото определените надгробни камъни.

Съвети и трикове Не се ограничавайте от името на гранитните камъни - закрепване на ръбове и ръбове и разграничения на свойства и на пътеки могат да бъдат направени и от павета, палисади, стъпала, блокове или тухли. Това увеличава избора на цени за гранитни камъни и продукти.