Поставете килима за тревата след няколко минути

Повечето производители предлагат много лесни за инсталиране подови настилки със своите продукти. В повечето случаи средностатистически килим за трева може просто да бъде поставен без допълнителни подготвителни работи. Рязането по размер е лесно възможно с ножица или килим. Долната страна обикновено не се плъзга.

Мъртвото тегло осигурява стабилна позиция

В известен смисъл килимът за трева наподобява изтривалка в по-големи размери. Килимите от пластмаса са с дебелина между три и шест милиметра. Производственият материал има мъртво тегло, което предлага достатъчно тегло за стабилна позиция. Повечето тревни килими тежат между два и четири килограма на квадратен метър.

  • Прочетете също - Полагане на килими върху килими за дълго време
  • Прочетете още - Полагане на килим плаващ или залепен за ламинат
  • Прочетете още - Полагане на килим хлабав или залепен за плочки

Полагането на тревния килим изисква само изрязване и полагане. За това трябва да се избере равна повърхност, която не е от пластмаса. Сравнително грубата структура също позволява показването върху плочки със фуги. При стъпване неравностите са подобни на тези на естествената морава и не се появяват визуално.

Дренаж и рязане

Ако моравният килим няма долна страна с копчета, под него може да се постави дренажна подложка, при условие че няма възможност за оттичане на вода, например чрез фуги или летви. Ако това не бъде направено, изискванията за почистване и по-специално източване на мокета се увеличават.

Изрязването на тревния килим се извършва най-чисто, когато мокетът е гладък и прав. Дървена лента под изрязаните ръбове гарантира, че ножът или острието на ножа няма да се затъпят или отчупят. Разрезът се извършва по режеща лента от дърво или метал.

Позволете кратка фаза на настройка

Най-добре е да подготвите тревен килим за употреба, ако не трябва да се ходи през първите два дни след полагането му. Всички тежести, като например поставяне на градински и балконски мебели, в идеалния случай трябва да се извършват само тогава. По този начин моравният килим има време да "седне". Повечето продукти обаче са толкова нечувствителни, че напълно са се втвърдили след един или два часа.

Съвети и трикове Когато режете вашия килим за трева, опитайте се да изберете възможно най-големите външни размери. По този начин можете да противодействате на всякакви по-късни щети, причинени от изтъркване по краищата, с прерязване.