Направете ратан устойчив на атмосферни влияния - ето как работи

В случай на градински мебели, които са постоянно изложени на атмосферните влияния, разбира се, има нужда да се направи възможно най-устойчиви на атмосферни влияния. Можете да разберете подробно в нашата статия дали това изобщо е възможно и как може да бъде постигнато.

Времеустойчивост на ратан

Ратанът е естествено доста устойчив, но това не означава, че той автоматично е устойчив на атмосферни влияния. При някои мебели от ратан е възможно да се направи устойчиво на атмосферни влияния, а при други това работи само в много ограничена степен.

  • Прочетете също - Почистване на мебели от ратан - това е най-добрият начин да го направите
  • Прочетете също - Пребоядисване на ратан - ето как работи
  • Прочетете също - Възстановяване на ратан - ето как работи

Дали може да се постигне истинска устойчивост на атмосферни влияния с ратан винаги зависи от използвания материал (има и разлики с ратана) и начина, по който е обработен. По правило ратановата тръстика е трудно да се направи устойчива на атмосферни влияния, докато мебелите, изработени от цял ​​ратанов бастун, обикновено са много по-добре устойчиви на атмосферни влияния.

Устойчивостта на атмосферни влияния зависи и от степента, до която ратанът е изложен на елементите. Лекият летен дъжд обикновено е по-малък проблем тук от силния дъжд или слана и сняг през зимата.

Опции за устойчивост на атмосферни влияния

По принцип можете също да рисувате ратан или боя, за да увеличите съпротивата си за времето. Но това може да бъде проблематично по няколко причини:

  • Изобретателната влага вече не може да избяга чрез лаковите слоеве на дифузионна плътност, ратанът започва да ласка
  • Лак, който твърдо втвърдява движението на ратан, за да не се счупи и трепне
  • Слоевете за боя са много трудни за прилагане към всички точки на тръбната плитка

С гъвкави бои, подходящи за раттан и много търпение, докато метене можете да постигнете разумно добри резултати. Други защитни мерки, като например лазирането на ратан, действат много ограничени, от друга страна.

Допълнителни защитни мерки

За зимата трябва да държите мебелите от ратан, доколкото е възможно, и не ги излагайте на замръзване и сняг. Дори през по-топлите сезони е препоръчително да използвате защитни покривала, когато не използвате градинските мебели. Това ги предпазва от прекомерна слънчева радиация и от влага. За целта трябва редовно да се грижите за мебелите си. За съвети за грижи щракнете върху връзката.

Съвети и трикове Ако ви харесва видът на ратан и търсите външни мебели, разгледайте поли ратана. Еластичната пластмасова мрежа визуално е подобна на истинския ратан и е много по-подходяща за използване на открито. Това също го направи истинска тенденция на открито през последните години.