Боядисвайте апартамента на пушача и предотвратявайте повтарящи се петна

В апартамент за пушачи никотин и други токсини и замърсители от тютюневите изделия се утаяват по стените и таваните. Налепите се омазняват и трябва да се боядисват със специална бариерна боя, за да не се появят отново. Свежият слой боя може предварително да предпази от замърсяване.

Никотинът и тютюнът водят до водоразтворима мръсотия

Когато домът на пушач е ремонтиран, съществува риск и вероятност никотинът, отложен по стените, да се появи отново по-късно. Това се дължи на водоразтворимостта на замърсителите. Те се транспортират обратно нагоре с изпаряващата се вода от бои на водна основа.

  • Прочетете също - боядисване на тъмна боя, без да се създават петна
  • Прочетете също - Съвети за боядисване на апартамент
  • Прочетете още - рисуване на дълбока земя

Така наречените бариерни бои, които действат като печат, са имунизирани срещу това. Те затварят отворените пори на бетон, дърво, мазилка и тапети и по този начин предотвратяват проникването на мръсотия. Съвременните бои против пушене се състоят от емулсии от синтетична смола.

Влияние на климата в помещенията

В резултат на строителната физика, запечатаните стени и тавани губят свойствата си, когато са климатизирани. Повърхностите вече не могат да „дишат“ и помагат за регулиране на баланса на влагата на въздуха в помещението. Това създава повишен риск от мухъл, ако не се противодейства чрез отопление и вентилация.

Лакове и други уплътнители

Ако апартамент, който все още не е "пушен ", трябва предварително да бъде защитен срещу отлагания, вместо скъпа бариерна боя може да се използва всеки друг цвят, който образува херметичен повърхностен филм. Въпреки това бариерните бои обикновено покриват по-силно и трябва да се нанасят само в един слой.

Избягвайте изцяло разпространението на миризма

В продължение на много години се предлагаха само бариери и изолационни бои, съдържащи разтворители. Те се предлагат и днес. Боите на водна основа обаче са по-добри и по-здравословни.

За да се справят с неприятната миризма, всички части на сградата, които са отворени, трябва да бъдат боядисани с бариерна боя. Това включва също дървени первази, рамки на прозорци, небоядисани врати и евентуално подови настилки.

Ако пушачите се преместят в ново жилищно пространство или предишни домакинства за непушачи, трябва да ремонтирате предварително, ако е възможно. Като алтернатива вече може да бъде предвидено по договор, че при изнасяне трябва да се извършва измиване и / или боядисване с бариерна боя.

Съвети и трикове Ако искате да премахнете миризмата на тютюневия дим, изтеглен преди боядисване, измиването с озон е ефективно. Специалните доставчици на услуги извършват почистването за един до три дни.