танци елен от градината

Ако живеете близо до гора или в селото или ръба на ръба, можете да получите посещение от елени. Появата, особено през зимата и пролетта, DEECH да се грижи за дървесната кора и пресни пъпки. В допълнение към инсталациите на активна бариера, дистрибуторът може също да бъде решен чрез подходящо ограждане.

Експериментите на погребението обикновено не са успешни

Дехе са прави като срамежливи животни. Този срамежлив не е объркан с ужас. Ако еленът се срещне с други живи същества, те обикновено бягат бързо. Механични интърферентни коефициенти като плашили, блестящи и отразяващи ги впечатляват често като звуци, леки, трептящи ленти или урина. Тъй като единственият надежден аромат на ефективен аромат се брои кръвното брашно, смес от животинска кръв и вода, която се предлага като Reh или Wildstop за пръскане.

Въпреки че методите за състава от този вид могат да бъдат изпитани и да помогнат в отделни случаи, но постоянно почти никога. Разбира се, ултразвукът също помага срещу елен, но смущава и разпространява всички други животни, включително собствено куче.

Хеджиране или ограда като бариера за достъп

Единственият безопасен начин за REEH и разпространението на Rehe постоянно се състои в блокиране на достъпа. Това може да се реализира с подходящ трън или ограда. Тъй като еленът може да скочи добре и високо, бариерите трябва да бъдат съответно.

жив плет

За да обградите градина с рефзацитен хедж, трябва да се избере здрав скраб. Следните типове HUCT са добре подходящи:

  • Берберфон (Берберс), наричан по-нататък
  • Огън дорник (пиракантха)
  • Глог (Crataegus)

Хеджирането трябва да расте най-малко 1,70 метра високо. Редовната дюза гарантира, че плътната е нараснала до земята. Thorn Hedges растат с идеални условия до двадесет сантиметра годишно. Когато се засаждат високи разсад на метър, отнема три до четири години до хедж рева. Дотогава тя трябва да бъде обезопасена от тънка жица от тънка жица.

Ограда срещу дивата природа

Оградата на дивата природа, изработена от тел, евентуално допълнително подхранвана под електричество, може допълнително да се използва като ранг помощ за подобряване на относително грозната оптика. Масивна жица или стоманена ограда трябва да бъде висока най-малко два метра. Огради от дърво не са подходящи за гниене, а не.

Съвети и трикове Еленът скача, еленът скача далеч. Защо не, е време. (Heinz Erhardt)