Как да почистите чугунена печене

Чугунът е един от най-трайните материали от всички, но само ако потребителят му полага правилните грижи. Тиганът за печене винаги трябва да бъде добре смазан и, ако е възможно, никога да не влиза в контакт с препарати за отстраняване на мазнини. Ще ви разкажем как правилно да почистите своя чугунен печене, за да можете да приготвите многобройни вкусни ястия в него.

Преди да използвате за първи път: Пригответе чугунната печене

След разопаковането не трябва да използвате веднага печенето, а първо да го третирате предварително. Разгледайте инструкциите за употреба, те съдържат най-важните съвети за грижа.

  • Прочетете също - Как да почистите чугуна си внимателно и ефективно
  • Прочетете също - Почистете старателно желязната тава: Ето как работи!
  • Прочетете също - Чугунени ръжди? Как да се борим с корозията!

Преди да използвате за първи път, препоръчваме да изплакнете обилно с гореща вода, за да отстраните всякакви замърсявания от производствения процес. Не добавяйте препарат! След това изсушете старателно печенето си и го намажете с олио за готвене или кори от бекон.

Гресът предотвратява корозията на повърхността, защото предпазва от влиянието на вода и въздух. Отсега нататък трябва да смазвате добре печенето на чугун след всяка употреба, той също получава вид естествено незалепващо покритие.

Как да почистите правилно печката си от чугун!

Много убедени чугунени фенове се уверяват, че техните тигани и тигани не влизат в контакт с вода. Почиствате вътрешността само със суха кърпа, за да не повредите защитния слой грес. Този подход обаче изисква известно привикване.

Ако предпочитате да изплаквате печенето с топла вода, не забравяйте да оставите перилния препарат. След почистване изсушете добре ютията и я намажете отново.

Ако на повърхността има светли петна, те обикновено са от кисели храни. Не изглежда добре, но не влияе на свойствата на пържене на вашия кухненски прибор.

Чугунени печи като колекционерски предмети

Чугунните печи със сигурност не са за всеки, защото по принцип никога не трябва да се почистват напълно. Поради редовното високо отопление микробите имат малък шанс да се развият.

Вкусът на ястията, приготвени в стара чугунена печка, е несравним, поради което определено си струва да помислите за закупуване.

Съвети и трикове Чугунното печене определено не принадлежи в съдомиялната машина, колкото и примамливо да изглежда. Дългото киснене във вода също не е добро за него.