Залепете руното за обновяване и създайте мултифункционален субстрат

Реновиращото руно е многофункционална помощ при проектирането на тавани и стени. Може да изравнява неравни повърхности, да прикрива и да преодолява леки повреди в зидарията и е идеалният субстрат за много декорации на стени. Полепването почти винаги може да се извърши директно върху чисти повърхности без грунд.

Свойства и видове употреба

Реновиращото руно се състои от текстилни влакна и целулоза, понякога обогатени с други съставки като пластмаси. Той е много стабилен по размер и може да се залепи за тавана или стената като хартия с едностранно лепило.

  • Прочетете също - подплата за подновяване на подложка за тапети
  • Прочетете също - Нанесете руно за обновяване върху гипсокартон
  • Прочетете също - Пълнене или шпакловане върху руно за обновяване

Инструментът, известен също като руно на художника, може да подготви много дизайнерски идеи. Следните свойства и функции са често срещани:

  • Преодолява малки пукнатини и разширителни фуги в зидарията
  • Той служи като носител на боя за всички видове бои
  • Той носи всички видове тапети и опростява тапетирането
  • Това прави гипсокартонните и гипсокартонните панели боядисваеми
  • Той осигурява равномерно абсорбираща повърхност
  • Може да се изглади с помощта на шпатула
  • Той компенсира леките неравности, ако материалът е достатъчно дебел

Практически съвети за обработка

Дори ако руното за обновяване може да бъде залепено директно върху седалището поради неговата стабилност на размерите, обикновено е по-лесно да се припокрият дължините с около два сантиметра и по-късно да се отреже надвеса с нож или нож за тапети.

Когато се нанася върху повърхността, се разстила с гумена ролка или пластмасова мистрия. По този начин всеки задържан въздух излиза и адхезивният контакт става равномерен.

Лепилата могат да се напръскват, навиват на руло или с четка. Реновиращото руно е много пестеливо и прилепва към почти всякакъв вид лепило. Решаващо за избора на правилното лепило е състоянието или материалът на повърхността.

Силата на обновяващото се руно се посочва от стойността на грамата. Често срещани и обичайни са граммите между 120 и 150 грама, което съответства на теглото на един квадратен метър от материала. Колкото повече неравности и пукнатини трябва да бъдат изравнени, скрити и покрити, толкова по-висока трябва да бъде избраната граматика.

Съвети и трикове Под името руно на художника ще намерите както руно за възстановяване, така и груб покриващ материал за бояджийски работи, чиято текстура напомня на плътен филц. Уверете се, че сте поръчали продукта, от който се нуждаете.