Закрепете ромбовите ленти с набраздени профили

Профилната форма на ромбовите ленти е подходяща и за фрезоване на канали, върху които те могат да бъдат окачени. Прикрепването към фасади и стени "изчезва " на гърба на лентите. Отворената облицовка на разстояние от основата остава добре вентилирана и точките на закрепване са скрити в изгледа отпред.

Прикрепете "грешни " ромбови ленти

Геометрично точната фигура на ромба се състои от правоъгълник, чиито две крайни повърхности са скосени под еднаква степен на ъгъл. В случай на свободно стоящи оградни конструкции за екран за поверителност, тази форма на профила може да бъде разпозната по достъп от двете страни.

  • Прочетете също - невидимо закрепете ромбовите ленти с вградени и винтови системи
  • Прочетете също - по-скоро глазирайте ромбови ленти, вместо да ги рисувате
  • Прочетете също - Изграждане на екран за поверителност от ленти ромб

Ако ромбовите ленти се използват за облицовка на фасада или стена, се получава и едностранното впечатление, ако задната и долната "скрита" челна повърхност или ръб не образуват истински ромб след закрепване.

Оптичният ефект не изисква пълен ромб

Това оптично свойство използва методи за закрепване, които трябва да работят само „правилно“ от едната страна. В изглед на план на ромбовата лента могат да се видят само горният скосен ръб и крайният ъгъл на долния ръб. В малко по-високи позиции долните ръбове са наклонени до около средата на ширината им като "истински " ромб.

Приблизително от средата, долният ръб може да бъде изравнен или изправен. Непрекъснат жлеб е фрезован в ръба в надлъжна посока. Той служи като прикачен профил за скоба с форма на кука. Прикрепената или окачена ромбова лента се сгъва с горния ръб към стената и се фиксира там. Лицето към предната част изглежда като пълен ромб.

Използвайте фрезовата бразда

За да се постигне оптичната илюзия с ромбова лента, трябва да се спазва следното при закрепване:

  • Разстоянието или ширината на фугата не трябва да позволяват прекалено дълбок оглед
  • Куките и скобите трябва да бъдат невидимо прикрепени към задната част на щангата
  • Вдлъбнатините на гърба на шината трябва да позволяват на куките, скобите или винтовете необходимото пространство
Съвети и трикове Когато изследвате, потърсете системи за закрепване, които позволяват отделните ромбови ленти да бъдат премахнати. Това ви позволява по-късно да премахвате мръсотията и насекомите по целеви начин. Въпреки това, чистите приставни системи трябва да бъдат снабдени със заключващ винт или резе, за да се предотврати отделянето на лентите.