Дърво за отваряне - трябва да знаете това

Дръвче или корона с връх е прикрепено към фронтона като видим знак, че черупката е завършена. Това малко дърво или тази корона е украсено с всякакви неща. Тук можете да разберете какво се случва тук, какво значение имат класическите бижута и как можете сами да завържете дърво за преливане.

Можете също така да направите дървото за доливане сами

Клиентът има традиционното задължение да осигури дървото за връх или церемонията за връх. След това се монтира от дърводелците - това също е традиция.

  • Прочетете също - Допълване на митниците - тези обичаи се прилагат навсякъде
  • Прочетете също - Традиция на церемонията по връчването - това, което вие като клиент трябва да знаете
  • Прочетете също - Церемония по връчването - стар обичай с много установени правила

В знак, че е време да отпразнуваме церемонията по връхването и черупката е завършена, дърветата, короните или венците са прикрепени към билото на покрива.

Дръвчето, което се долива, прилича на малко коледно дърво, но рядко е с височина повече от половин метър.

Докато връхната корона и венецът обикновено са вързани от клони на туя или дървото на живота, дървото е само украсено.

Те също могат да бъдат закупени в готов вид, но дървото за доливане е съвсем индивидуален въпрос, който също трябва да каже нещо за къщата, майсторите и строителя. Затова трябва да отделите време да украсите малкото си дърво сами.

Различни форми на покрива

  • доливната корона - в правилната форма на короната
  • простият доливен венец
  • така нареченият Richtbäumchen

Бижутата и техните значения

Цветните панделки, които се навиват около церемонията по връхването, са традиционни. В стари времена това бяха странстващите платна на дърводелците, в които те завързваха оскъдните си вещи и провизии за пътуване.

След това дрехите се заплитаха и носеха като сноп с вмъкната през тях пръчка. Те бяха окачени на връхната корона или дървото, с което се изсипва, с намерение да сигнализират на клиента, че все пак трябва да осигури храна за пътуването, когато те тръгнат отново на поход след церемонията по връхването.

Малките бутилки с алкохол на изправящото дърво също са почти класически: те винаги висят там, когато всичко се обърка на строителната площадка, което може да се обърка. Тогава това твърдение ще бъде разбрано от всички.

Популярни са и малки фигури или предмети, които имат символично значение. Просто бъдете креативни тук, когато декорирате.

Съвети и трикове За къщи с плосък покрив, вместо церемонията за доливане, обикновено се празнува "Парти на тавана " - а церемонията за доливане на сглобяеми къщи е доста скромна. Но те също са там.