правилно оразмеряване на обратната осмоза

Всеки, който иска да закупи обратна осмоза за домакинството, често е проблемът кой размер трябва да избере. Правото оразмеряване на системата за обратна осмоза е от решаващо значение във всеки случай и трябва внимателно да се обмисли. Как да мислите, можете да прочетете в този пост.

Консумация на вода на човек

Първият критерий, който решава, е, за който изобщо се използва осмозата. Целите на водата на осмозата са разнообразни - в същото време питейната вода от линията за много цели е напълно достатъчна.

  • Също така прочетете настройката на обратната осмоза за дома
  • Също така прочетете - разходи за съоръжения за обратна осмоза в домакинството
  • Също така прочетете - медицински проблеми относно системите за обратна осмоза

Така че тя винаги остава индивидуално решение, което изисква изискването за вода в домакинството чрез осмоза вода. Най-често срещаните видове употреба са:

  • Напитки
  • готвач
  • В някои случаи и за измиване на зеленчуци
  • За почистване (поради по-доброто почистване на осмозата)

Решаваща е оценката на потреблението на вода и по отношение на оперативните разходи на завода за обратната осмоза в домакинството. Няколко малки отпадъци от вода са икономически неблагоприятни от по-голямо отстраняване. Също така качеството на водата в домакинството, особено твърдостта на водата, играят роля за подбора на правилното съоръжение и най-благоприятното оразмеряване.

Следователно размерът на резервоара трябва да отговаря на повече или по-малко изискване за вода за един ден. В домакинство от четири човека може да бъде приблизително около 15 литра потребление на вода на ден в дадените по-горе дейности, може би малко по-малко. Следователно повечето семейства просто ще се справят с резервоар за съхранение от около 12 литра.

Твърде голям, резервоарът за съхранение не трябва да се избира, за да се предотврати образуването на стагнация на водата и по този начин рискът от концентриране на растението. Този риск често се подценява.

Връзка с отпадъчни води

Отпадъчните води не са "мръсна вода" в системата на обратната осмоза, но понякога може дори да е полезна. Следователно най-ниските възможни отпадъчни води не непременно винаги е критерий при подбора и при оразмеряването на съображенията на системата. Ако имате съмнения, човек трябва по-скоро да избере по-висока връзка с отпадъчни води.

Отпадъчните води са само леко концентрирани от изходната вода. В съотношение на отпадъчни води от 1: 5 - т.е. 5 литра отпадъчна вода на литър чиста вода - тази концентрация едва ли се усеща от около 1/5. Можете не само да използвате водата, за да излеете цветя (цветята обичат високите минерални концентрации обикновено), но и напълнете водата на аквариума с него, когато има животни, толерират по-голяма твърдост на водата (за GUPPYS).

Друга значима употреба би била да се използват отпадъчните води за езерото или басейна за пълнене. За по-големи системи и когато се управляват технически усилия, има и възможност да се използват отпадъчните води за зачервяване на тоалетната.